Reklam
  • Reklam
GAZİLER GÜNÜ SELÇUK’TA KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ SELÇUK'TA KUTLANDI

19 Eylül Gaziler Günü Selçuk’ta düzenlenen çelenk sunum töreni kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanı verilmesinin 97. yıldönümü sebebiyle düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na Selçuk Kaymakamlığı, Selçuk Belediye Başkanlığı, Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği çelenkleri koyuldu. Fatma Günay Ortaokulu tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

19 Eylül 2018 - 15:39

Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Fahrettin Eren günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Eren konuşmasında Türk Milletini Türk Milleti yapan değerlerden birisinin de “gazilik olduğunu belirterek; “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilmesinin 97. Yıldönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Gaziler Günü canlarını Türk Milleti’ne adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese şükranlarımızı sunarız.Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurunda bir kez daha saygı ve minnet eğiliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman canımızı feda etmeye hazırız” dedi.

Fahrettin Eren’in konuşmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerini okudular. Protokol üyeleri daha sonra Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma Derneği’nde gazilerle bir araya gelerek sohbet etti. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek