Reklam
  • Reklam
GAZİEMİR ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

GAZİEMİR ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

Gaziemir Belediyesi Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. Şenliğin açılış resepsiyonunda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, dünya çocuklarını Gaziemirli çocuklarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

22 Nisan 2019 - 12:28

Gaziemir Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle  düzenlediği  Gaziemir Çocuk Şenliği 20 Nisan Cumartesi günü başladı. 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan 22’inci Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin bu yılki teması ‘eğitim’, sloganı ise ‘özgür eğitim-özgür gelecek’ olarak belirlendi. Yaklaşık 300 çocuğun katıldığı, onur konuğunun Litvanya olarak belirlendiği Gaziemir Çocuk Şenliği’nin yabancı konukları Azerbaycan,  Rusya, Bosna-Hersek, Bulgaristan (Sofya, Kirkovo ve Loznitsa kentleri), Ukrayna, Bosna-Hersek, Makedonya, Romanya ve Gana oldu. Şenliğe Türkiye’den de Van ve Sinoplu çocuklar katılım gösteriyor.  
20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılış resepsiyonu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Resepsiyonda  onur konuğu Litvanya başta olmak üzere Bosna Hersek Gorajde Belediye Başkanı Muhamed Ramoviç, Bulgaristan Kirkova Belediyesi Başkan Yardımcısı Tasım Feim Hadzhiveysal ile konuk ülke heyetlerinin temsilcileri hazır bulundu. Önceki dönem Gaziemir belediye başkanları Halil İbrahim Şenol ile Adnan Yüksel de resepsiyona katılım gösterdi.

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde gerçekleşen  22’inci Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Açılış Resepsiyonu’nda konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, dünya barışına en büyük katkıyı yarının büyükleri olan çocukların yapacağını belirterek, Türk ve dünya çocuklarını buluşturmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Konuşmasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı ile Srilanka’da yaşanan terör saldırısını kınayarak başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Çocuk Şenliği’ne katılan ülkelerin başkan ve temsilcilerine teşekkür etti.

BAŞKAN ARDA: ‘ATAMIZIN ÇOCUKLARA ARMAĞANI’
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünya barışının sağlanmasına katkı koyduğunu kaydeden Başkan Halil Arda,   “Öncelikle Srilanka’da yaşanan terör saldırısı ile partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleşen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Atamızın bundan 90 yıl önce çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın öneminin çocuklarımız tarafından daha iyi anlaşılması ve hissedilmesi bizim için önemli.  Sizleri şenliğimizde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Konuk çocuklarımıza kapılarını açan, onların Türk kültürünü aile sıcaklığında tanımasını ve yaşamasını sağlayan Gaziemirli hemşehrilerimize de teşekkürü borç biliyoruz” diye konuştu.

ONUR KONUĞU LİTVANYA TEMSİLCİSİNDEN BARIŞ VE KARDEŞLİK MESAJI
Resepsiyonda onur konuğu ülke Litvanya adına konuşan Violeta Laugaliene de bir konuşma yaptı. Türkiye’yi dost ülke olarak gördüklerini belirten Litvanya temsilcisi Laugaliene,  “Çocuklarımız Türkiye’yi çok sevdi. Bizim çocuklarımız Türk çocuklarını kardeşleri, onların ailelerini de kendi aileleri olarak görüyor. Bu şenliğin amacı da zaten bu. Sayın Başkan Halil Arda’ya bu güzel organizasyon için teşekkür ediyoruz. Gaziemirli ailelere de bizi ağırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de bulunduğumuz için mutluyuz. Sizi çok seviyoruz” diye konuştu.

FESTİVAL PROGRAMI 26 NİSAN’A KADAR SÜRECEK
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan Salı günü, Gaziemir Çocuk Şenliği’ne misafir olarak katılan yabancı uyruklu çocukların kortej yürüyüşü ve halk dansları gösterileriyle de kutlanacak. 24 Nisan Çarşamba günü Mehmet Erdem’in sahne alacağı şenlikte 22 Nisan pazartesi (bugün) Pinokyo Müzikali izlenebilecek. 25 Nisan Perşembe günü Maşa ve Kocayı Müzikali şenliğin minik misafirlerine eğlenceli saatler yaşatacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...