Reklam
  • Reklam
FUARIN AÇILDIĞI GÜN, BİZ İZMİRLİLER İÇİN DÜĞÜN...

FUARIN AÇILDIĞI GÜN, BİZ İZMİRLİLER İÇİN DÜĞÜN GÜNÜDÜR

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 87. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın Cumhuriyet ile özdeşleşmiş bir İzmir klasiği olduğunu belirterek, "Fuarın açıldığı gün, biz İzmirliler için düğün günüdür, bayramdır" dedi.

06 Eylül 2018 - 11:38

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarın (cuma) kapılarını açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı'nı, "Dünya ile entegre olmuş çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı yer" olarak tanımladı. 87. İEF'nin açılış töreni öncesinde bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, "İzmir Fuarı, Mustafa Kemal Atatürk'le başlayan aydınlanma devriminin en önemli adımlarından birisi, Cumhuriyet ile özdeşleşmiş bir İzmir klasiğidir. O yüzden her fuar açılışı bize ayrı bir heyecan veriyor. Tıpkı çok sevdiğimiz eski bir dosta yeniden kavuşmak, ona sımsıkı sarılıp hasret gidermek gibi. İzmirliler olarak gözbebeğimiz fuarımızla gurur duyuyoruz" diyerek sözlerini ifade etti.

Her yıl farklı bir temayla gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bu yıl 'inovasyon ve teknoloji'nin işleneceğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "Fuarımızın açıldığı ilk günden itibaren değişmeyen ana teması ise dostluk ve barış. Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' düsturunu en iyi şekilde anlayan ve benimseyen İzmir, toprakları hoşgörüyle yoğrulmuş, genlerinde barış, dostluk, özgürlük ve demokrasi olan, güleryüzlü insanların şehri olarak, böylesi bir etkinliğe gerçekten çok yakışıyor" dedi.

Uluslararası bir fuarın 87 yıl başarıyla ayakta kalmasının önemine de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı, şunları söyledi:

"En popüler, en güçlü şirketlerin bile ortalama 45 yıl ayakta kalabildiği, ortalama insan ömrünün iyimser bir rakamla 75'i aşamadığı bir dünyada, İzmir'de atılan bu temel 87 yıldır dimdik ayakta duruyor. Dolayısıyla kimse, yarın yapacağımız açılışı sıradan bir tören olarak görmesin. Fuarın açıldığı gün, biz İzmirliler için düğün günüdür, bayramdır. O yüzden hem mutlu hem de çok gururluyuz. Başta Odak Ülke Hindistan ve Partner Ülke Sırbistan delegasyonu olmak üzere, kentimize gelen tüm konuklarımıza 'İzmir'e hoşgeldiniz' diyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek