Reklam
  • Reklam
FETÖ SANIĞINA 7 YIL 6 AY HAPİS

FETÖ SANIĞINA 7 YIL 6 AY HAPİS

 İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik davada yargılanan tutuklu sanığa 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 

24 Nisan 2019 - 15:47

İzmir 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Veli Doğruyol ve avukatı hazır bulundu. 

Duruşma savcısı, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen sanığın, KHK ile kapatılan kolejlerde çalıştığı, örgütün amacını benimseyerek hiyerarşik yapısına dahil olduğu ve kendi iradesini FETÖ'nün iradesine terk ettiği gibi hususlar göz önünde bulundurularak "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesi yönünde mütalaa verdi. 

Doğruyol, bu yapının 15 Temmuz 2016'ya kadar terör örgütü olarak bilinmediği için eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalıştığını savunarak, 26 yıl örgütün kurumlarında çalışmasına rağmen örgüte iradesini teslim etmediğini, himmet bile vermediği bu örgütle bağlantısı olduğuna ilişkin tanık beyanının olmadığını ileri sürdü. 

FETÖ'nün kurumlarında 17-25 Aralık sürecinin ardından ekonomik nedenlerden çalıştığını iddia eden Doğruyol, beraat talebinde bulundu. 

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum ettiği Doğruyol'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek