Reklam
  • Reklam
FATİH DÖNMEZ’ DEN AÇIKLAMA

FATİH DÖNMEZ' DEN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Siirt ve Diyarbakır'da 3 yeni saha keşfettik. Toplam 3 sahada şu anda günlük bin 600 varil petrol üretimi yapıyoruz. Çok kısa süre içinde yeni kuyular açmak suretiyle bunu 2 bin, 2 bin 500 varile kadar çıkaracağız." dedi.

27 Mart 2019 - 17:14

Dönmez, kentteki bir otelde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve  muhtarlarla bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi  Güler'den bayrağı devraldıklarını belirten Dönmez, "Bayrak yarışında bir kural  vardır, belli bir mesafe koşarsınız, aynı takımın bir başka oyuncusuna bayrağı  yere düşürmeden teslim edersiniz. Ne Hilmi Bey ne biz bayrağı kaptıktan sonra  rakip adına koşanlardan olmadık. Bu bizim kültürümüzde ve inancımızda yok."  ifadesini kullandı. Bakan Dönmez, 2000'li yılların başında sadece 5 büyükşehirde ve o  büyükşehirlerin sadece birkaç semtinde ve ilçesinde doğal gaz varken bugün 81  ilin 81'ine doğal gazı ulaştırdıklarını, Ordu'nun da bu illerden biri olduğunu  söyledi.

Yine 2000'li yılların başında ülkede üretilen elektriğin talebi  karşılamaktan uzak olduğunu dile getiren Dönmez, "Onun için de kısıntı, kesinti  yapmak zorundaydık. Günün belli saatlerinde şehirlerin bir kısmının elektriğini  kesmek suretiyle bu işi yönetmeye çalışıyorduk. Bugün hamdolsun artık ürettiğimiz  elektrik tükettiğimizden daha fazla. Dün yokluğu, kesintiyi, kısıntıyı yönetmeye  çalışan bir bakanlıktan, bugün tükettiğinden daha fazla üreten bir bakanlığa  kavuşmuş olduk. Son iki yıldır elektrik ihracatımız, yani dış satımımız  ithalatımızdan daha fazla olmaya başladı." diye konuştu.

Dönmez, son 15 yılda sadece elektrik sektöründe üretim, iletim,  dağıtım yatırımlarının toplamının 100 milyar doları aştığını ifade etti. Elektrik dağıtımında ve üretiminde bazı tesisleri özelleştirdiklerini  belirten Dönmez, bu sayede 23 milyar doların hazine kasasına girdiğini, bunun  sahil yoluna, havaalanlarına, şehir hastanelerine, eğitim kurumlarına, sosyal  güvenlikte birçok destek programına, IMF'ye olan borcun kapanmasına kaynak  olduğunu dile getirdi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere işaret eden Dönmez, Ordu  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hilmi Güler'in geçmiş dönemlerdeki başarısı ve  performansına dikkati çekti. Dönmez, Orduluların bu anlamda şanslı olduğunu  söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti