Reklam
  • Reklam
Facebook o ülkede yasaklanıyor

Facebook o ülkede yasaklanıyor

Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine, Facebook'u bir ay boyunca yasaklamaya hazırlanıyor.

29 Mayıs 2018 - 13:34

Cambridge Analytica ile başı yeterince ağrıyan ve bir süre daha ağrımaya devam edecek gibi görünen sosyal medya devi Facebook, Güney Pasifik ülkelerinden Papua Yeni Gine'de sıkıntılı bir sürece giriyor. Ülkenin attığı adım başka ülkelerin örnek alıp uygulamaya geçmesi ihtimali açısından da yeni sıkıntıların oluşmasına sebep olabilir.

Avustralya’nın en yakın komşusu Papua Yeni Gine, Facebook’u geçici olarak erişime engellemeye hazırlanıyor. Devlet, bir aylık erişim engeli sürecinde Facebook’un nasıl kullanıldığına dair bir araştırma gerçekleştirecek ve sahte hesaplar ile sahte haberleri azaltmanın yollarını arayacak.

Papua Yeni Gine Haberleşme Bakanı Sam Basil yerel Post-Courier Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Bu süre sahte hesapların arkasına saklanan, pornografik içerikler paylaşan, sahte haberler yayan kullanıcıları bulmamızı ve yasaklamamızı sağlayacak” dedi.

“Facebook’un ülkemizdeki suistimaline göz yumamayız” diyen Basil’e göre, bir aylık çalışmanın ardından sosyal ağlar ülkede çoğunlukla kimliği onaylanan insanlar tarafından sorumluluk bilinciyle kullanılacak.

Bir aylık erişim engelinin bir diğer sebebi ise ülkenin Siber Suç Kanunu’nun devreye giriyor olması. 2017 yılında meclisten geçen ve sansür eleştirilerine maruz kalan kanun, veri ve ağ güvenliği alanındaki titizliğiyle de güvenlik uzmanları tarafından takdir ediliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek