Reklam
  • Reklam
’EYT GÜNDEMİMİZDE YOK’

'EYT GÜNDEMİMİZDE YOK'

Çok geniş kapsamlı bir vergi reformu konusunda çalıştıklarını açıklayan Albayrak "Vergi artırarak azaltarak gelir artırılmaz, bütüncül bakmak lazım" diye konuştu.

06 Şubat 2019 - 12:33

İŞ BANKASI HİSSELERİNİN HAZİNE'YE DEVREDİLMESİ POZİTİF ETKİ YAPAR'

CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devredilmesi çalışmalarıyla ilgili tartışmalara da değinen Albayrak şöyle konuştu:  "İş Bankası konusunda siyasi bir zemini var bir de teknik zemini var. Meclis bu konuda bir adım atacak. Böyle bir adım atılırsa çok güçlü bir yapı ortaya çıkar. Zaten başarılı bir banka değişiklik olursa bilanço ve kurumsallık açısından pozitif bir etki olacaktır. İş Bankası, Türkiye'nin en başarılı bankalarından biri sahiplik ve bilanço olarak daha güven verici bir yapısı olur, piyasa açısından da pozitif bir etki yapar

'EYT GÜNDEMİMİZDE YOK'

Bakan Albayrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" yanıtını verdi.

'DAVOS BEKLENTİLERİMİZİN ÖTESİNDE POZİTİF GEÇTİ'

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantıları kapsamında Davos'taki temaslarını da değerlendiren Albayrak "Davos beklentilerimizin çok ötesinde pozitif geçti" dedi.

'SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YÜRÜTÜLÜYOR'

Sosyal medya üzerinden Türkiye üzerinde algı operasyonu yürütüldüğünü belirten Albayrak "Bu negatif algı operasyonlarına rağmen güçlü bir performans sergiledi. Türkiye'nin borcu , hane halkının borcu dünyanın en düşük borçlu ülkelerinden biri" diye konuştu.

'PİYASA İLE KAVGA ETMEYECEĞİZ DEDİK AMA BU ANAHTARLARI DA VERMEK DEĞİL'

Yeni dönemde biz faiz ve borçlanma stratejisini optimum şekilde kullanacaklarını aktaran Bakan Albayrak "Hazine'de bir kültür var. Herkesin de bir yoğurt yiyiş biçim var. Biz piyasa ile kavga etmeyeceğiz dedik ama bu anahtarları da vermek değil. Uyanık oyunculara karşı da dükkanı teslim etmemek. Yeni dönemde biz faiz ve borçlanma stratejisini optimum şekilde kullanacağız. 30 yıllık kağıtlarla ilgili yoğun talep geliyor. 2019'da da aktif bir yönetim olacak" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti