Reklam
  • Reklam
EŞARBINI BAĞLARKEN HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI !

EŞARBINI BAĞLARKEN HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI !

Kastamonu'da 63 yaşındaki kadının soluk borusundan akciğerine kaçan toplu iğne operasyonla çıkarıldı.

20 Şubat 2019 - 11:39

Kastamonu'da yaşayan Nazmiye Sakallıoğlu, 2 yıl önce eşarbını  bağlarken yuttuğu toplu iğnenin ardından öksürük şikayeti ile birçok doktora  gitti. Kastamonu Devlet Hastanesinde çekilen röntgende akciğerinde iğne olduğu  belirlenen Sakallıoğlu, operasyonla sağlığına kavuştu.

Sakallıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir bu sorunla  uğraştığını söyleyerek, "Eşarp bağlarken iğnelerden ikisini ağzıma aldım, biri  elimdeydi. O ara biri kayboldu. Yuttuğumu tahmin ettim ama emin olamadım. 'Düşer'  diye üzerine su içtim. Bir süre sonra öksürük başladı. Öksürük geçmeyince 2  yıldır tedavi olmak üzere Ankara, İstanbul, Karabük, Çankırı ve Kastamonu'da  doktorlara gittim. Hepsi de 'Alerjidir', 'Gıcıktır' diye gönderdi ama benim  öksürüğüm geçmedi." dedi.

Son olarak Kastamonu Devlet Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.  Dr. Tağrık Yağcı'ya muayene olduğunu dile getiren Sakallıoğlu, "Röntgenim  çekildiğinde doktorum akciğerimdeki iğneyi gördü. Sonra ameliyata alındım.  Operasyonum çok güzel, çok iyi geçti. Çok iyiyim, sağlığıma kavuştum. Artık  öksürmüyorum." diye konuştu. Kadınları dikkatli olmaları konusunda uyaran Sakallıoğlu, "Hanımlara  tavsiyem eşarp bağlarken iğneleri ağızlarına almasınlar." dedi.

"ÇIKARMASAYDIK YAŞAMSAL TEHLİKELER OLUŞTURURDU"

Hastanın geçmeyen öksürük şikayeti ile kendilerine geldiğini dile  getiren Yağcı, şöyle devam etti:

 "Yapılan tetkiklerde sol akciğerinde yabancı cisim gördük. Kameralı  yöntemle açık ameliyata gerek kalmadan yaklaşık 1.5 saatlik bir operasyonla  iğneyi tamamen çıkardık. İşlem komplikasyonsuz sonuçlandı, hastamız sağlığına  kavuştu. Ameliyatla akciğerden aldığımız iğne yaklaşık  2,5 - 3 santimdi."İğnenin hayati tehlike doğurabileceğini aktaran Yağcı, "Çıkarmasaydık  orada kalan yabancı cisimler akciğerin harap olmasına, akciğer enfeksiyonuna,  tekrarlanan zatürrelere, kanlı balgamlara neden olabilirdi. İğne hareket  ettiğinde etrafındaki ana damarlara batabilirdi. Yaşamsal tehlikeler oluştururdu.  " diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek