Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN VE POMPEO GÖRÜŞMESİ..

ERDOĞAN VE POMPEO GÖRÜŞMESİ..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'yu kabul etti.

17 Ekim 2018 - 13:02

BD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova ziyareti öncesi Pompeo'yu, Esenboğa Havalimanı'nda kabul ederek, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolusluğu'nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele aldılar.

Daha sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek olan Pompeo, ikili ilişkiler ile Suriye krizi gibi bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunacak.

Pompeo, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere dün Riyad'a gitmişti. ABD'li Bakan burada Kral Selman bin Abdülaziz, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Zübeyir ile görüşmüştü. Pompeo, temaslarında ABD'nin olayla ilgili endişelerini yinelemiş ve soruşturma sürecinin önemine dikkati çekmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret etmesini istediğini belirten Pompeo, "Türk ve Suudi yetkililerle, incelemelerini bitirip bulunanları açıklayıncaya kadar yakın temasta olmaya devam edeceğiz." demişti.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...