Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU !

ERDOĞAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU !

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ Teknokent'in açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz "Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye" diyerek yerimizi alıyoruz. Çin'de öğrenciler üniversiteden çıkıyor Samsung'a geliyor.

06 Şubat 2019 - 15:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ODTÜ Teknokent'in açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

ERDOĞAN'DAN ODTÜ AÇIKLAMASI

ODTÜ eğitim alanında ilk sıralarda yer alıyorsa bunu kurulduğu toprakların mayasına borçludur. Gençlerimizle birlikte daha büyük hayaller kurmanın dönemindeyiz. ODTÜ başarıları ile hep adından söz ettirmiştir. Eskiler su-i misal misal olmaz demişler. Biz de ODTÜ'yü hep kaliteli öğrencileriyle, sahip olduğu yüksek standartlı öğretim kadrosuyla değerlendiriyoruz.

"YENİ DÖNEMDE KALİTEYE YOĞUNLAŞMAMIZ GEREKİYOR"

Yeni dönemde artık niteliğe, kaliteye yoğunlaşmamız gerekiyor. Beşeri sermayemiz bizim en büyük gücümüzdür. Bunun için de yükseköğretim sistemimizi kurumlarıyla ve yönetimiyle çok daha ileriye taşımamız şarttır. Tıp, mühendislik ve hukuk gibi temel alanlarda eğitim kalitesinin yükseltilmesi acildir. Halihazırda çok ideal bir yükseköğretim sistemine sahip olmadığımız bir gerçektir. Türkiye geliştikçe, güçlendikçe, ileriye gittikçe bu alanda daha kapsamlı ve büyük adımlar atmakta kararlıyız.

"BİLİMİN TİCARİ BİR META HALİNE GELMESİNE İZİN VERMEMELİYİZ"

Bazı vakıf üniversitelerimizin, vakıf mantığıyla asla uyuşmayacak şekilde sadece kazanç odaklı faaliyet gösterdiklerini de üzüntüyle müşahede ediyoruz. Bu meselenin üzerinde de hassasiyetle durulması gerekiyor. Bilimin kendisinin ticari bir meta haline gelmesine izin vermemeliyiz.

Denklik konusunun da hızla çözülmesine ihtiyaç olduğu anlaşılıyor. Teknolojiye hakim olmadan bağımsızlığımızı sürdüremeyiz. Üniversite sanayi işbirliğini daha üst seviyelere taşımamız gerekiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti