Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’IN SUUDİ ARABİSTAN’A KAŞIKÇI KIZGINLIĞI

ERDOĞAN'IN SUUDİ ARABİSTAN'A KAŞIKÇI KIZGINLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G20 zirvesinde basın mensuplarına, Suudi Başkonsolosluğu'nda öldürülen Cemal Kaşıkçı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

03 Aralık 2018 - 11:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G20 zirvesine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Adnan Gayhan'ın da bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın o açıklamaları;

SORU: Genel izlenim, Kaşıkçı konusunda Türkiye adına dünya liderleri arasında en başından beri en net tavrı koyan siz oldunuz. Hatta duruşunuz ve tutumunuz fotoğraflara yansıdı. Biz de gazetelerimizde kullandık, çok dikkat çekici fotoğraflar vardı Selman’ın yanından geçerken. Diğer taraftan Suudi yönetimi, Selman yönetimi bu işi soğutturma, unutturma bir dizi de PR faaliyetine dönüştürme eğiliminde olduğunu gördük bu zirvede. Bazı dünya liderleri de çoğunlukla kısa dönemli çıkarları ve ekonomik beklentileri uğruna bu konuda Selman’la hiç olmayacak şekilde birtakım şakalaşmalar, gülüşmeleri oldu. Bir taraftan da uluslararası kamuoyu ve medyanın yakından takip ettiği bir konu. Selman’ın geleceği konusunda ve Kaşıkçı hadisesinin seyri konusunda acaba nasıl bir süreç gelişecek olabilir bütün bu gerçekler ortada dururken?

Türkiye olarak biz bu hadisenin başından beri şeffaf bir tavır sergiledik. Ama cinayetin aydınlatılması için Suudi yetkililerden gerekli desteği maalesef alamadık.

"İNSANLARI ENAYİ, AHMAK ZANNEDİYORLAR"

Biz, doğru olanı yapmayı esas aldık. Adaleti esas almanın, adaletli olmanın en doğu tavır olacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede, üzerimize düşen ne ise yapma konusunda kararlıyız. Biz tespitlerimizi yaparken şunu düşünüyoruz: Önce Hak, sonra halk ne der? Biz buna bakacağız. Biz Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkileri bu cinayetle karıştırmamaya da özen gösterdik, gösteriyoruz. İkisi farklı şeyler. Biz, cinayet emrini verenin kimliği dahil, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılmasını istiyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti