Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN İLE PUTİN BİR ARAYA GELECEK

ERDOĞAN İLE PUTİN BİR ARAYA GELECEK

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün ‘Türk Akımı’nın deniz kısmının tamamlanması nedeniyle düzenlenecek törende bir araya gelecek.

19 Kasım 2018 - 11:35

FIRAT’IN DOĞUSU MASADA

İki lider, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya nakledecek Türk Akımı boru hattının deniz kısmının tamamlanması nedeniyle İstanbul Kongre Merkezi'ndeki yapılacak programa katılacak.

Törenin ardından başbaşa görüşme yapacak olan Erdoğan ile Putin’in ana gündem maddesini Suriye’deki son gelişmeler oluşturacak. İki lider, Suriye’nin toprak bütünlüğü bağlamında önümüzdeki dönemde Türkiye-Rusya ve İran’ın atacağı adımları, İdlib ve Menbiç’teki gelişmeleri, Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyonun detaylarını, PKK, PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen ortak mücadeleyi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını ve bölgesel meseleleri detaylarıyla ele alacaklar. Erdoğan’ın görüşmede tüm dünyada yankılanan Cemal Kaşıkçı cinayeti konusundaki son durumu da paylaşması bekleniyor. İki ülke arasındaki savunma ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra bu ülkeden Türk vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması da masada olacak.

SIRADA ARJANTİN VAR

Erdoğan ile Putin, 27 Ekim’de İstanbul’daki dörtlü Suriye zirvesinin ardından Birinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla Paris’te düzenlenen anma töreninde görüşmüştü.

Türk Akımı, Karadeniz’in altından döşenen her biri 15.75 milyar metreküp kapasiteye sahip 930 km uzunluğunda iki boru hattından oluşuyor. İlk hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise Avrupa ülkelerine doğalgaz sevk etmesi öngörülüyor. Projenin 2019’da tamamlanarak Türkiye’ye gaz akışının başlaması hedefleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti