Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’DAN YEREL SEÇİM VE MHP AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN YEREL SEÇİM VE MHP AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G20 zirvesinde basın mensuplarına, yerel seçimler ve MHP ile yapılan ittifak hakkında değerlendirmelerde bulundu.

03 Aralık 2018 - 11:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G20 zirvesine katıldı. Adnan Gayhan'ın da bulunduğu gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değerlendirmesi;

SORU: Sizin belediye başkanlığınızın üzerinden 25 sene geçti... Önümüz belediye seçimleri, AK parti 16 yıllık bir parti olsa bile çeyrek asırlık bir belediye tecrübesi var. Türkiye’ye dönüşte de muhtemelen seçim manifestonuzu açıklayacaksınız. Halk tarafından en çekici partisiniz 25 seneye rağmen. Bu yeni manifestoda farklı olan ne olacak?

Arkadaşlarım çalışmaları yapıyor. Bugüne kadar söylenenleri tekrar etmek bize yakışmaz. Bugüne kadar yapılanlardan gündemde tutulması gerekenler örneğin altyapı vazgeçilmezimizdir. Bunun dışında belediyeciliğe neler getireceğiz. İki önemli açıklama yaptım. Bunun biri malum Millet Bahçeleri, diğeri ise Millet  Kıraathaneleri. Bunlar benim üzerinde hassasiyetle durduklarım. Çünkü Millet Kıraathanesinde gençlik var. Orayı gençlik için ileri sürdüm. Zira gençlik ülkenin neresinde, bir oturayım arkadaşlarımla, dersimi çalışayım, kitabımı okuyayım bu arada kahvemi, çayımı, kekimi yiyeyim diye düşüneceği bir yer olsun. Kıraathane bu. Adam kıraathane deyince sanki okey taşlarının kullanıldığı yer zannetti. Öyle açıklamalar yaptılar. Bunlara bunu öğreteceğiz.

Bir diğeri de bahçeler. Millet Bahçeleri de ailenin bulunacağı yer. Ailelere bir zemin hazırlıyoruz. Anne, baba alacak çocuğunu getirecek bu Millet bahçelerinde yatacak yuvarlanacak vs. Hep söylerim Central Park peki bizim neresi. Bizim piknik alanları açılır ama bu tür Millet bahçelerimiz yok. Şimdi bunlara yönelmek için sinyali verdik ve AK Partili belediyelerde bu işler başladı. Yoğun bir şekilde de bu çalışmalar gelişiyor. Halk bizden somut şeyler bekliyor, yoksa soyut şeylerle ilgisi yok. Üzerinde ısrarla durmamız gereken konu malum. Belediyecilik deyince akla AK Parti geliyor. Bizim bu manifestomuzda açıklayacağımız maddeler var. Aklımda kaldığı kadarıyla arkadaşlar 10 maddelik bir hazırlık yapıyorlar. Bunun bizzat lansmanında ben bulunacağım ve açılışını belediye başkanlarımızla, adaylarımızla beraber olduğumuz toplantıda ki büyük ihtimalle bunu Ankara ATO salonunda yapmak suretiyle adaylarımızla yola koyulacağız.

Şu anda zaten açıkladığımız yerlerde adaylarımız peyderpey çalışmalara başladılar. Bu arada ilçe adaylarımızı belirleme çalışmaları devam ediyor. Döner dönmez kalan ilçeleri de hızla belirleyeceğiz. Büyükşehir noktasında zaten fazla kalan bir yerimiz yok. Onları da açıklayarak inşallah yola devam edeceğiz. Burada geri kalmak istemiyoruz. Cumhur ittifakını da burada herhangi bir yara almadan korumak, ittifakla yola güçlü bir şekilde devam etmenin kararlılığı içerisindeyiz.

SORU: Son grup toplantısı sonrasında MHP ile Cumhur ittifakını yerel seçimlere yansıtma konusunda jestler olabileceğini ifade ettiniz. Bugün yine MHP lideri Bahçeli de benzer yönde açıklaması oldu. AK Parti açısından bu jesti nasıl tanımlamak mümkün? Örneğin sayın Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’den aday çıkarmamak gibi yada MHP’lilerin ısrarlı bir şekilde söylediği Mersin, Adana, Balıkesir, Manisa, Isparta gibi şehirler konusunda AK partinin bir açılım olacak mı? Bir de özellikle İstanbul Büyükşehir ve ilçelerle beraber bir 40 ismi ayrı bir lansmanla mı düşünüyorsunuz?İstanbul konusu çok tartışılır bir halde ve özellikle Binali Bey’in ismi gündemde olduğu için acaba ipucu verebilir misiniz?

Bu konu ile ilgili olarak şu anda iki arkadaşımız çalışıyor. MHP’den ve bizden de bir arkadaşımız şu anda tüm teknik çalışmaları birlikte yürütüyorlar. Onlar çalışmaları bitirme aşamasında getirince, o zaman biz de sayın Genel Başkan ile bir araya gelip inşallah nihai kararı o şekilde vereceğiz...

SORU: Jest yapmadınız bize bu soruda ama...

Jestimiz var dedik, Sayın Devlet Bahçeli de aynı şeyi söyledi sağolsun. Teknik çalışmayı yapan arkadaşlar bize onun da altyapısını hazırlayacaklar. Biz zaten onlara bazı ipuçlarını da verdik.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı