Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’ DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

ERDOĞAN' DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın 5'ten büyük olmadığını iddia eden ve dünyayı bir ülkenin iki dudağı arasına mahkum eden bir anlayış, bir yapı adil yapı olamaz." dedi.

22 Mayıs 2019 - 17:21

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Adli  Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni'nde katılımcılara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün kura çekerek görevlerine başlayacak olan  bin 446 Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısını şimdiden tebrik ediyorum. Halen  ülkemizde 19 bin 349 hakim ve savcı görev yapıyor. Adalet teşkilatımızın gücüne  güç katacak sizlerin vazife üstlenmenizle birlikte bu rakam 20 bin 795'e çıkıyor.  Kura ile atandıkları yerlerde görev yapacak olan her bir arkadaşıma meslek  hayatlarında başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kuraya katılan hakim ve savcılara, adliye binalarının dışında ve  mahkeme salonlarında yer alan "Adalet mülkün temelidir" sözünün tüm hayatları  boyunca rehberleri olmasını temenni eden Erdoğan, "Devlet, adalet üzerinde  yükselir, gelişir, güçlenir ve büyür. Adaletin olmadığı bir devlet, tıpkı  temelsiz bina gibi önünde sonunda yıkılıp gitmeye mahkumdur. İlk insandan beri  devam eden adalet arayışı, kıyamete kadar da sürecektir. İnsanlık tarihinin tüm  önemli dönüm noktalarının gerisinde, öyle ya da böyle adalet arayışından  kaynaklanan kıyamlar, mücadeleler, başkaldırılar vardır. Bugün de dünyada en çok  ihtiyaç duyulan, en çok beklenen adalettir." diye konuştu.

"DÜNYADAKİ TÜM MAZLUMLARIN SESİ OLARAK DİLE GETİRİYORUZ"

Adaletin tesisi için ihtiyaç duyulan taleplerin siyasi, ekonomik ve  sosyal talepler olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz bizim uluslararası tüm platformlarda dile getirdiğimiz  'Dünya beşten büyüktür' çağrımız var. Aslında bu bir adalet arayışının  tezahürüdür, gereğidir. Çünkü şu anda dünya beşten ne yazık ki büyük olmadığını  iddia eden ve dünyayı bir ülkenin iki dudağı arasına mahkum eden bir anlayış, bir  yapı, adil bir yapı olamaz. Birlemiş Milletlerde 196 ülkenin içinde Birleşmiş  Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi, 15 geçici üyeyle dünyaya güya adalet  dağıtıyorlar. Yok böyle bir şey. Orada adalet de zaten yok. Şu anda Arakan'da,  Libya'da, Filistin'de, Kudüs'te adalet mi var? Adalet dağıttığını söyleyenler  sadece insanlığa nasihat çekip insanlığı aldatıyor. Bu çağrıyı, yaşanan nice  zulümlerin sebebi olan uluslararası sistemdeki adaletsizliğe karşı dünyadaki tüm  mazlumların sesi olarak dile getiriyoruz.

Aynı şekilde bölgemizdeki katliamlardan, çatışmalardan, saldırılardan  kaçan milyonlarca insana kucak açmamızın gerisinde de adalete, merhamete, bizi  insan yapan tüm değerlere saygımız, bağlılığımız vardır. Devlet ve millet  tarihimiz, baştan sona kadar bu asil duruşun tezahürleriyle örülmüştür. Bize her  vesileyle adaleti, adaletli olmayı, adaletle davranmayı emreden Allah'ın ipine sıkı sıkıya sarıldığımız dönemler, hep altın çağlarımız olmuştur. Buna karşılık  adalet konusundaki hassasiyetimizi kaybettiğimiz dönemlerde, felaketler ardı  ardına gelmiştir, kapımıza dayanmıştır."

Son 17 yılda, adalet teşkilatını geliştirmek ve güçlendirmek için  fiziki imkanlarından insan kaynağına, mevzuatından infazına kadar her alanda  çalışmalar yaptıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun için de biliyorsunuz adalet saraylarını kurduk. Bundan önce  merdiven altı adalet dağıtılıyordu. Bunların hepsini kaldırdık, adalet sarayıyla  oraya 'Adalet aramaya gelenler huzur bulsun' dedik. Daha içeri girerken 'Evet  buradan adalet çıkar' bunu yakalarız. Açık konuşmak gerekirse bazen bu konuda çok  ciddi zorluklar yaşadığımız oldu. Adalet teşkilatımız bir dönem vesayet  güçlerinin, bir dönem FETÖ ihanet çetesinin hatta avukatlar boyutunda  baktığımızda diğer bazı terör örgütlerinin ağır saldırılarına maruz kaldı. Yargı  kurumlarını hakiki manada millet adına karar veren ve devleti için çalışan bir  yapı haline getirmek için çok büyük mücadeleler verdik."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti