Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’ DAN İZMİR MESAJI !

ERDOĞAN' DAN İZMİR MESAJI !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'e İZBAN üzerinden mesaj verdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, İzmir'de yer alan İzmir Banliyö Hattı'nın (İZBAN) yüzde 50'sinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapıldığını ifade etti.

20 Mayıs 2019 - 12:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yer alan İZBAN'ın yüzde 50'sini Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığını söyledi.

YÜZDE 50'SİNİ BİZ YAPTIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen organizasyonda gençlerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezi yönetim olarak belediyelere her türlü desteği verdiklerini ifade ederken İzmir'deki İZBAN'nın da yüzde 50'si ulaştırma bakanlığının yaptığını belirtti.

BELEDİYE SU GETİREMEDİ

İZBAN'ı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapmadığını söyleyen Erdoğan, Belediye'nin suyu da getiremediğini belirtti. "DSİ olarak biz devreye girdik ve su sorununu çözdük" şeklinde konuştu.

İZBAN NEDİR?

İZBAN, İzmir'de hizmet veren ve Türkiye'nin en uzun şehir içi banliyö hattıdır. 136 kilometrelik mesafede hizmet veren İZBAN'ın 41 istasyonu bulunmaktadır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ortaklığıyla yapılmıştır. Temeli  2006 yılında atılan İZBAN'ın Halkapınar - Cumaovası arasındaki bölüm, 2010 yılında açılmıştır. Hattın kısa vadede Bergama'ya kadar, uzun vadede Tire, Ödemiş ve Bayındır'a uzaması planlanmaktadır.

İZBAN'da ödenen ücret, gidilen mesafeye göre değişkenlik göstermektedir. Hattın iki ucu; Aliağa'dan Selçuk'a gitmek isteyen kişi, tam bilet için 11,84 TL, öğrenci bileti için 7,33 TL, öğretmen bileti için 9,13 TL ödemektedir. İki istasyon arasındaki toplam mesafe 135 kilometredir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti