Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’ DAN FLAŞ AÇIKLAMA

ERDOĞAN' DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nın CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır, bu İş Bankası Hazine'nin olacaktır. Devredilecektir" dedi. CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilk yanıt geldi.

05 Şubat 2019 - 14:47

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. CHP'nin İş Bankası'ndaki payına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

İş bankası masada bunu unutmayın. Gazi Mustafa Kemal'in İş Bankası'nın CHP'ye değil, Hazine'ye tahsisi vardır, bu İş Bankası Hazine'nin olacaktır. Devredilecektir, ben buna inanıyorum.

CHP'DEN JET YANIT

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası çıkışına tepki göstererek 'Tulumbanın suyu bitmiş olmalı, İş Bankası'nı Varlık Fonu'na aktarmak için uğraşıyorlar" dedi.

Erkek, CHP’nin İş Bankası hisselerine el konulmasının Anayasa’daki mülkiyet hakkına aykırı olduğunu ayrıca ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün iradesine saygısızlık olduğunu vurgulayarak ‘Tam bir hukuksuzluk hali” dedi. Erkek, “Belli ki tulumbanın suyu tükendi. İş Bankası hisselerini Hazine’ye aktarmak istiyorlar oradan Varlık Fonu’na, oradan da Katarlılara. Böylece çok yüksek faizli kredi alabilmek için İş Bankası’nı güvence yapmayı planlıyorlar. Biz buna karşı durmak için gereken her şeyi yapacağız” diye konuştu.

 "İŞ BANKASI HAZİNE'NİN OLACAKTIR"

Cumhur İttifakı'nı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Cumhur İttifakı pazara kadar olsun diyoruz. Türkiye'nin ve Türk milletinin düşmanı herkesle kol kola girmekten çekinmeyen CHP'ye de çok ciddi bir ders verelim. CHP ve aynı kayığa binen diğer partilere gönül veren insanlarımız için üzüntü duyuyorum. Kandil'deki eli kanlı terör baronları CHP-İYİ Parti ittifakına desteklerini açıklamaktan geri durmuyor. İyi yürekli vatandaşlarımızın buna rıza göstermediğini tahmin ediyoruz. Karşımızdaki muhalefetin vizyonu geçen seçimde soğan, patatese bu seçimde patlıcan bibere umut bağlayacak kadar kısırdır. Biz kendimizi bu partilerin tabanlarına anlatabilirsek, küçük bir marjinal grup dışında gönüllerini kazanabileceğimize inanıyorum.

Bunlar bölmek, parçalamak, yutmak anlayışının bu ülkedeki temsilcileridir. Cumhur İttifakını daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu ittifak pazara kadar değil meazara kadar olmalı. İYİ Partililer 12 Eylül'ün zalim başsavcısına yapılan güzellemeleri mutlaka görüyorlardır. Partilerden umudunu kesen herkesin gönlünü kazanacağımıza inanıyorum.

Gıda fiyatları için bazı çalışmalar yapılacak. Kabine toplantısında konuştuk. Üreticiden tüketiciye kadar aradaki komisyoncular var ya vurgunu bunlar yapıyor. Direkt tüketici haline gelip buradan da halka ulaşmasını sağlamak ve en uygun fiyatla vatandaşımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti