Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’DAN FLAŞ AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında "Bugün eğer terörle mücadelede bu neticeleri alabiliyorsak bunun tek nedeni lojistik desteğin bize gelmesidir. Kusura bakmayın. Batı'dan bir şey gelmez. Hep kapılardan döndük. Ve kötü komşu bizi ev sahibi yaptı." dedi

12 Aralık 2018 - 14:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuştu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

"KUSURA BAKMAYIN BATI'DAN BİR ŞEY GELMEZ!"

Savunma sanayiide aynı teknolojide kalsaydık bugün ne Zeytindalı ne Fırat Kalkanı harekatlarını gerçekleştirebilmiş olamazdık. "Batı bize ne verirse" mantığıyla beklemiş olsaydık kusura bakmayın Batıdan bir şey gelmez. "Kongre izin vermiyor" diyorlar. Başkalarına verir. Türkiye'ye gelince vermez. Bugün eğer terörle mücadelede bu neticeleri alabiliyorsak bunun tek nedeni lojistik desteğin bize gelmesidir. Kusura bakmayın. Batı'dan bir şey gelmez. Hep kapılardan döndük. Ve kötü komşu bizi ev sahibi yaptı.

"SANAYİ EKOSİSTEMİ KURMAKTA KARARLIYIZ"

Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi çok farklı ve ileri bir noktaya getirmeyi başardık. Biz geleceğe hazırlanıyoruz. Bilimi, araştırmayı, geliştirmeyi, tasarımı, tüm bu hizmet zincirlerinin birbiriyle uyumunu sağlayarak bir sanayi ekosistemi kurmakta kararlıyız. İhtiyaçlarımızın ötesinde ihracatı hedef alan her çaba bizim için önemlidir.

"60 MİLYAR DOLARI BULAN 650 KALEM İŞİ TAKİP EDİYORUZ"

Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi çok farklı ve ileri bir noktaya getirmeyi başardık. Sadece doğal kaynağa veya ticarete dayalı paranızın olması, savunma sanayinde belirli bir seviyeye ulaşamamışsanız özgürlüğünüzü garanti altına almanızı asla size getirmez. Bugüne kadar yaptıklarımızı ısınma, alıştırma, egzersiz hareketleri olarak görüyoruz. İnşallah, bundan sonra koşmaya çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz. Savunma sanayi alanında proje bedeli 60 milyar doları bulan 650 kalem işi takip ediyoruz.

"ÇOK DAHA GÜÇLÜSÜNÜ YAPACAĞIZ"

Atak helikopterini çok daha güçlü hale getireceğiz. Milli muharip uçağımızı geliştirme yönünde kesintisiz bir çaba içindeyiz. Özel sektörümüz çıktı ortaya, insansız hava aracını da silahlı insansız hava aracını da yaptı. Şimdi daha da ileri gidecekler, buna inanıyorum. Çok daha güçlüsünü yapacaklar. Yeni teknolojilerle daha da geliştirdiğimiz Altay tankı, prototipinin de ötesinde bir ürün olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetine sunulacaktır.

"SIRA FIRAT'IN DOĞUSUNDA"

ABD'nin terör örgütü YPG'ye desteğine sert eleştiriler yönelten Erdoğan "Sıra Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi" açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan şöyle konuştu:

İdlib'de büyük bir insani krizin önüne geçtik. Sıra, Fırat'ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi. Suriye'nin kuzeyi bizim güneyimiz. Terör koridorunu orada inşa etmenin gayreti içindeler. Biz, 'Bunlar teröristtir' diyoruz, bizim stratejik ortaklarımız, başta Amerika olmak üzere 'Bunlar terörist değildir' diyor. Bunlar PKK'nın yan kollarıdır, bütün ispatlar ortada. Siz bizimle niye hareket etmiyorsunuz da gidip onlarla hareket ediyorsunuz?

"MÜNBİÇ'TE OYALAMA TAKTİĞİ SÜRÜYOR"

Münbiç'te hala netice alamadık. Şimdi açıklama yaptı Sayın Başkan, diyor ki '30 günde bunların tamamını temizleyeceğiz.' Göreceğiz. Temenni ederiz ki temizlesinler. Münbiç'te oyalama taktiği uygulanmıştır, hala da devam ediyor.

"DÜNYA MEDYASI BUNU TESPİT ETMİŞTİR"

Amerikalılar yüzümüze karşı olumlu konuşmalarına rağmen DEAŞ'a karşı bölücü terör örgütünün unsurlarını sahaya sürmeyi tercih etti. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitme adımlarını atmaya başladılar. Diyorlar ki 'Yok böyle bir şey.' Tüm dünya medyası bunu tespit etmiştir. Hepsinin elinde bu bilgiler var. Bu doğru mu? Ne yaptığınızın farkında mısınız?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti