Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’DAN FAİZ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen TESK Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, "Özellikle faiz konusundaki hassasiyetim aynı, değişen bir şey yok. Merkez Bankası bağımsız ya dolayısıyla o kendi kararını kendi alır, ayrı" dedi.

13 Eylül 2018 - 13:56

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Ankara Otel'de düzenlenen TESK Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında dövizde yaşanan dalgalanmayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bizim geleneğimizde esnaf Ahi'dir. Kelime kökeni kardeşlik ve cömertlikten gelir. Tarihimizde ahi demek kardeşliği esas alan kişi demektir. Ahi'ler bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan ve büyüten bir ahlaki disiplin oluşturmuşlardır. Döviz kurundaki dalgalanma başta olmak üzere, ekonomimizi olumsuz yönde etkileyen tüm hadiseleri serbest piyasa çerçevesinin dışına asla çıkmadan çözmenin mücadelesini veriyoruz.

Her kim bu seçimlerin (Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği) üzerinde en küçük bir gölge olduğunu söylerse hem demokrasiye hem de Türkiye'ye bühtan ediyor demektir. Zor dönemler, zor kararlar vermeyi ve uygulamayı gerektirir. Biz de ülkemizin içinden geçtiği dönemin nezaketine ve önemine uygun kararlar almaktan ve uygulamaktan asla çekinmiyoruz.

"DIŞARIYLA İŞİ OLMAYAN HİÇ KİMSENİN DÖVİZLE YOLU KESİŞMEMELİDİR"

Bizim anlayışımıza göre ihracat ve ithalat gibi dışarıyla işi olmayan hiç kimsenin dövizle yolu kesişmemelidir. Kamu harcamalarında mümkün olan en yüksek tasarrufu gerçekleştirerek bütçe dengesine katkıda bulunacağız.

"DÖVİZLE İLGİLİ YENİ ADIMLARIMIZ OLACAK!"

Döviz kurundaki dalgalanmayı önlemeye yönelik pek çok tedbiri hayata geçirdik, geçiriyoruz. Bu doğrultuda yeni adımlarımız olacak.

Birçok bakanlıklarımız, genel müdürlüklerimiz kiracı. Bakanlık sayımızın 16'ya düşmesiyle birlikte kazanılan binaları değerlendirdik, planlaması yapıldı. Bundan böyle kiracı olan yerlerin tamamından çıkmak suretiyle onları buralara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunduk.

"FAİZ KONUSUNA HASSASİYETİM DEĞİŞMEDİ"

Özellikle faiz konusundaki hassasiyetim aynı, değişen bir şey yok. Merkez Bankası bağımsız ya dolayısıyla o kendi kararını kendi alır, ayrı.

"BU ANCAK ESRAR EROİN TÜCCARLARINDA OLUR..."

Yüzde 50'lere varan faiz oranı olduğu zaman... Böyle yüzde 50 karlılıkla kazanan çalışan var mı? Bu ancak esrar eroin tüccarlarında olur, normalde olmaz. Bu gerçek ortadayken faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya asla aracı olamayız, vesile olamayız.

ERDOĞAN'DAN MERKEZ BANKASI AÇIKLAMASI

Ben bugüne kadar Merkez Bankasının, açıklamış olduğu enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim.

Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. 'Enflasyon sebeptir, faiz neticedir' diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş.

"KRİZ SAHTE DALGALANMANIN ÜRÜNÜ"

Son dönemde yaşanan bu bu kriz sahte bir dalgalanmanın ürünüdür. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Grand Ankara Otel'de düzenlenen TESK Genel Kurulu'na katıldı. Genel Kurul'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay (solda), TBMM Başkanı Binali Yıldırım (sağda) ve TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de (sol 2) yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı