Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

ERDOĞAN'DAN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Başkan Erdoğan, bugün İstanbul’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’yi ağırlayacak. Yarın da Külliye’de Milli Güvenlik Kurulu’na başkanlık edecek olan Erdoğan, daha sonra G-20 Liderler zirvesi için Arjantin’e gidecek

26 Kasım 2018 - 12:52

 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta başı yoğun diplomasi trafiğine başlıyor. İstanbul'da bugün Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşecek olan Erdoğan, yarın Milli Güvenlik Kurulu'na başkanlık edecek. Çarşamba günü ise İslam İşbirliği Teşkilatı Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısına başkanlık edecek Erdoğan, daha sonra G-20 Liderler Zirvesi için Arjantin'e, resmi ziyaretler için ise Paraguay ve Venezuela'ya gidecek.

AL SANİ GELİYOR

Erdoğan'ın aralık ayının ilk haftasına kadar sürecek diplomasi trafiği bugün Katar Emiri Al Sani'nin ziyaretiyle başlayacak. Erdoğan ve Al sani, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısına başkanlık edecek. İki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin ele alınacağı toplantı vesilesiyle Türkiye ile Katar arasında çeşitli anlaşmalar imzalanacak.

GÜNDEM GÜVENLİK

Erdoğan, yarın da AK Parti grup toplantısının ardından toplanacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısında iç ve dış güvenlikle ilgili gelişmeleri değerlendirilecek. Erdoğan, çarşamba günü ise İstanbul Kongre Merkezi'nde 57 üyesi bulunan İSEDAK Zirvesi'ne başkanlık edecek. Erdoğan'ın zirveye katılan liderlerle ikili görüşmeler yapması planlanan toplantıda İslam ülkeleri arasında kurulması planlanan İİT Tahkim Merkezi, İİT Altın ve Gayrimenkul Borsası ile İİT Tercihli Ticaret Sistemi konusunda yapılan çalışmalar ele alınacak.

Erdoğan G-20'nin ardından da Paraguay'a Cumhurbaşkanı düzeyinde Paraguay'a ilk resmi ziyarette bulunacak. Erdoğan'ın Latin Amerika seyahatindeki son durağı ise Venezuela olacak. Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk kez yapılacak ziyaret, aynı zamanda Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun 6 Ekim 2017'de Türkiye'ye yaptığı resmi ziyarete karşılık bir iade-i ziyaret özelliği taşıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı