Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor. Erdoğan aralarında Ankara ve İzmir’in de olduğu 20 ilin belediye başkan adayını bugün açıklayacak

27 Kasım 2018 - 12:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Grup toplantımızın partimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul Sancaktepe'de dün düşen helikopterimizde hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Allah askerimizi her türlü beladan muhafaza etsin. Tüm askerlerimize başarılar diliyor, her birini ayrı ayrı selamlıyorum.

HADLERİNİ BİLDİRMEKTE KARARLIYIZ

Mahalli seçim hazırlıklarımıza geçmeden önce ülkemizin ve milletimizin bekası bakımından bazı hususlar üzerinde durmak istiyorum. Akdeniz'de Ege ve Kıbrıs'taki haklarımız meselesi eskiden beri Türkiye'nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Son dönemde hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupalı devletleri alan Yunanistan'ın ve onunla birlikte hareket eden Güney Kıbrıs Rum kesiminin pervasız davranışları en başta kendileri için bir tehdit ve tehlike kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde adeta Ege Denizi'ne ayak basamaz Kıbrıs meselesinde de kendi haklarını savunamaz duruma getirme gayretleri açık söylüyorum beyhudedir. Uluslararası hukuktan ve teammüllerden kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna engel olmak isteyenlere de hadlerini bildirmekte kararlıyız. Fırsatçılık kötüdür, uluslararası ilişkilerde fırsatçılık çok daha kötüdür. Akdeniz'de kimi ülkelerin kendi iç meseleleriyle uğraşmasını fırsat bilerek hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci akını sırasında tirtir titreyenler konu petrol, doğalgaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesiliyorlar.

RUSYA VE UKRAYNA'YI YAN YANA GÖRMEK İSTİYORUZ

Karadeniz'de Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilimden gerçekten üzüntü duyuyoruz. Her iki ülkeyi de yakın dostu olarak gören bir ülke olarak Karadeniz'in bir barış denizi haline gelmelerini istiyoruz, liderlere sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı yeniliyoruz. Rusya ve Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmek istiyoruz.

DAEŞ BALONUNU TÜRKİYE PATLATTI

Türkiye'nin toprak bütünlüğünü korumaya gayret eden her çabanın yanında yer aldık. Herkes Suriye'de çıkar peşinde koşarken bir risk aldık, sahaya girdik bu terör örgütüne en ağır darbeyi vurduk. Bölgemizdeki DEAŞ balonunun, Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. İslam'ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. DEAŞ'a karşı olduğunu söyleyenler onlara karşı en ufak bir mücadele vermediler.

BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUM: TAAHHÜT EDİYORUZ...

Buradan tüm dünyaya sesleniyor ve diyorum ki; Suriye'de DEAŞ yoktur.  Sadece DEAŞ görüntüsü altında bu ülkeyi ve bölgeyi karıştırmak için yedekte bekletilen, eğitilen, donatılan, varlıklarını sürdürmelerine izin verilen birtakım küçük çeteler vardır. Biz Türkiye olarak birkaç içinde bu örgütün kalıntılarını bitirmeyi tahahüt ediyoruz. Bir başka oyun da sınırlarımız boyunca oynanmaktadır. Türkiye sınırlarında tek bir DEAŞ unsuru kalmadığı halde, onbinlerce kişiyi silahlandıranların derdininin terörle mücadele olmadığı açıktır. Bunlar teröristlerle yatıyor, kalkıyor, onlarla yiyip içiyor. PKK'nın Suriye kolunu oluşturan bu terör örgütünün hedefi Türkiye'dir. Bunlara sessiz kalmamız mümkün değildir. Başlarına ödül koydukları teröristlerden emir alan bu örgütle ilişki kuranlar kendilerini kandırırlar. Dağlara kaçırılan kızların başlarına gelenleri tüm dünya izliyor. Onlardan doğan çocuklar da Avrupa'da şurada burada satılıyor. Bunlar bu kadar tehlikeli bir örgüt.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı