Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN’ DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

ERDOĞAN' DAN 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son 16 yılda üllkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur." ifadelerini kullandı.

09 Ocak 2019 - 10:57

 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kamuoyunun eksiksiz, tarafsız, doğru bilgilendirilmesi ve  vatandaşların haber alma hakkının korunmasının, demokrasinin işlerliği  açısından hayati öneme sahip olduğunu belirten Erdoğan, "Türk basını, ne yazık ki demokrasimizin kesintiye uğradığı, hak ve özgürlüklerin askıya alındığı  vesayet dönemlerine çok ciddi baskılara ve mağduriyetlere uğramıştır. Son 16  yılda ülkemiz genelinde hayata geçirilen reformlar, Türk basınının  zenginleşmesine, çeşitlenmesine, daha demokratik ve özgürlükçü bir yapıya kavuşmasına vesile olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dile getirdi:

"Medyanın bağımsızlığını en iyi biçimde sağlama hususunda, hukuki  düzenlemeler kadar, basın mensuplarının meslek ahlakına ve tarafsızlık ilkesine  uymaları da önem taşımaktadır. Medyamızın, meslek ilkelerini ve milletimizin hassasiyetlerini dikkate alarak, doğru bilgilendirme görevini en güzel  şekilde yapacağına ve demokrasimize katkıda bulunmaya devam edeceğine inanıyorum. Basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, bu  vesileyle tüm basın çalışanlarını en kalbi duygularımla selamlıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı