Reklam
  • Reklam
ERDOĞAN AÇIKLADI !!

ERDOĞAN AÇIKLADI !!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maduro ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Venezuela'nın talebi üzerine Caracas'ta iki ülke dostluğuna yaraşır bir cami inşa etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

04 Aralık 2018 - 12:51 - Güncelleme: 04 Aralık 2018 - 13:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın  Maduro İsrail'in Kudüs'e ve Filistinli kardeşlerimize yönelik saldırıları  karşısında İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak düzenlediğimiz  zirvelere Bağlantısızlar Dönem Başkanı olarak katılmış ve orada bizim de  düşüncelerimizi aynen paylaşmıştır. Venezuela'nın bu asil tavrının belli  ülkeleri, işgal ve sömürüden beslenen çevreleri rahatsız ettiğini de çok iyi  biliyorum." Açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro,  gerçekleştirdikleri baş başa görüşmelerinin ardından Miraflores Sarayı'nda ortak  basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına tüm katılımcıları selamlayarak başlayan Erdoğan,  Türkiye'den Venezuela'ya Cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştirmekten  duyduğu memnuniyeti ifade etti. Erdoğan, "Sömürgecilere karşı verdiği mücadele  ile adı tarihe ve gönüllere kazınan Simon Bolivar'ın memleketinde olmaktan  duyduğum mutluluğu ayrıca belirtmek isterim. Şahsıma ve heyetime gösterilen  hüsnükabul için teşekkür ediyorum." diye konuştu. Maduro ile baş başa görüşmelerinde özellikle Türkiye ve Venezuela  arasında şu ana kadar atılan adımlar ve bundan sonra neler yapılabileceğini hem  ikili hem de bölgesel anlamda değerlendirme fırsatını bulduklarını ifade eden  Erdoğan, ikili ilişkilerde son dönemlerde yakalanan ivmeyi çeşitli düzeylerde  tesis ettikleri diyalog mekanizmalarına borçlu olduklarını söyledi. Karşılıklı üst düzey ziyaretlerin artarak devam etmesini arzu  etiklerini belirten Erdoğan, 4 Ağustos'ta Maduro'ya yönelik düzenlenen suikast  girişimi nedeniyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ifade ettiğini bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti