Reklam
  • Reklam
ENGELLİ KIZINI SIRTINDA TAŞIYOR..

ENGELLİ KIZINI SIRTINDA TAŞIYOR..

Rize'de MS hastası 39 yaşındaki Nejla Baş Meraloğlu, yüzde 85 engelli olduğu için yolu olmayan evine annesinin sırtında gitmek zorunda kalıyor.

31 Ağustos 2018 - 11:35

19 yıldır MS hastalığından dolayı yürüyemeyen Nejla Baş Meraloğlu, Rize’nin İkizdere ilçesi Gürdere köyünde bulunan evlerine araç yolu olmadığı için annesi tarafından sırtında taşınarak ulaşabiliyor. Mahalle sakinlerinin arazilerinden yol geçmesine izin vermediği için evlerine dar bir patika yoldan gitmek zorunda kalan yüzde 85 engelli raporlu Meraloğlu annesine yük olduğunu söyledi.

Annesinin her defasında kendisini ortalama 600 metrelik patika yolda sırtına aldığını, annesinin de sağlık durumunun iyi olmadığını söyleyen Meraloğlu "Birilerine muhtaç olarak yaşamak çok zor bir durum. Bu yol çok tehlikeli, bu yolda annem ile birlikte yuvarlanma tehlikemiz var. Annem de beni taşırken çok zorlanıyor çünkü ben sırtında bile duramıyorum. Benim sol tarafım felç gibi sol ayağımı hiç kullanamıyorum. Annemin sırtında bildiğiniz direk gibi duruyorum, sıkı sıkı sarılamıyorum anneme, ayaklarımı havaya kaldıramadığım için ayaklarım taşlara değiyor. İkimiz de kafa üzeri düşme tehlikesi yaşıyoruz. Annem yolda beni taşırken iki üç kere dinlenmek zorunda kalıyor. Kendisi kalp hastası ve kalp krizi geçirecekmiş gibi oluyor. Kalbinde problem var, yaşlı 65 yaşında, biraz da kilolu" dedi.

Anne-kızın dramı! "İkna etsinler, biz de evimize gidelim..."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti