Reklam
  • Reklam
EMEKLİYE İKRAMİYE MÜJDESİ

EMEKLİYE İKRAMİYE MÜJDESİ

Emeklilerin bayramda aldıkları bayram ikramiyesi ile ilgili yeni bir gelişme gündemde. Yeni emekli olanlar da bayram ikramiyesinden yararlanabilecek.

03 Nisan 2019 - 14:11

Geçtiğimiz yıl başlayan bayram ikramiyesi uygulaması, emeklilere önemli bir kazanç kapısı yarattı.

Emekliler, bundan böyle her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesi biner lira ikramiye alma hakkı elde etti. İkramiyeden sadece mevcut emekliler değil, önümüzdeki dönemde emekli aylığı bağlanacak herkes yararlanacak.

Çalışanlar, emeklilikte maaşın yanı sıra ikramiye hakkına da kavuşacak. Bu kişiler emeklilik tarihlerini izleyen dönemlerde verilecek ikramiyeleri alacak. Yasaya göre, ikramiyeden yararlanmak için ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alıyor olmak gerekiyor. Bu yılki toplam 2 bin liralık ödemeyi almak için Ramazan Bayramı ikramiyesinin verileceği tarihe kadar emekli aylığının bağlanması gerekiyor.Bu nedenle emeklilere bin liralık bayram ikramiyesinin Mayıs sonunda ödenmesi bekleniyor. Emeklilerin hesabına bin lira ödemeler büyük ihtimalle 27-31 Mayıs arasında yatırılacak.

Bu tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar, bu yıl 2 bin liralık ödemeyi cebine koyabilecek. Bunun için şartları tamamlayanların, bu ay emeklilik dilekçesini vermesi önemli. Emekli aylığı, Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödeme tarihinden sonra, ancak 5-9 Ağustos'ta verilmesi beklenen ikinci ödemeden önce bağlananlar ise bu yıl bin lira ikramiye alabilecek.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti