Reklam
  • Reklam
Emekliler Temmuz’da zammı ne kadar olacak?

Emekliler Temmuz'da zammı ne kadar olacak?

Emeklinin gözü kulağı enflasyon verilerinde, enflasyondan doğan ek zam, yüzde 3.5 olarak hesaplanırken, uzmanlar bunun yüzde 4'ü aşacağını düşünüyor

11 Nisan 2018 - 13:07

Emeklilerin alacağı Temmuz zammı yaklaşırken memur emeklileri enflasyon farkı alıp almayacağını, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de zam oranını, öğrenmek için enflasyon verilerini heycanla takip ediyor.

Ocak- Mart döneminde enflasyon yüzde 2.77 olarak gerçekleşirken milyonlarca emekli gözünü Temmuz ayına dikti. Hem zam oranı hem fark için ilk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi belirleyici olacak. Memur emeklilerinin Temmuz'da yüzde 3.5'lik toplu sözleşme zammına ilaveten fark alması için 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyor.

UZMANLAR NELER SÖYLÜYOR

Bu veri ışığında uzmanlar; ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammının yüzde 4'ü aşabileceği, en yüksek ise yüzde 5 olabileceği tahmininde bulunuyor. Uzmanlar bu durumda memur emeklilerinin de enflasyon farkıyla ikinci bir zam elde edeceğini belirtiyor.

Uzmanların tahminleri gerçekleşirse, memur emeklileri enflasyon farkı alabilecek. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4.5 çıkarsa, memur emeklilerine yüzde 3.5'lük zamma ilaveten yüzde 0.5 enflasyon farkı yansıtılacak. 6 aylık enflasyonun yüzde 5 olarak gerçekleşmesi halinde ise memur emeklilerine yüzde 1'lik enflasyon farkı çıkacak. Bu durumda memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 3.5'ten yüzde 4.5'e yükselebilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti