Reklam
  • Reklam
Emekliler Ek Ödeme Oranını Yükseltilmesini İstiyor

Emekliler Ek Ödeme Oranını Yükseltilmesini İstiyor

Emekliler Ek Ödeme Oranını Yükseltilmesini İstiyor

19 Mart 2018 - 12:50

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, vergi iadesi sistemi yerine emekliler için getirilen ek ödeme uygulamasındaki oranın yüzde 4-5 olduğuna işaret ederek, "Emeklilerimiz vergi yükünü omuzlarında hissetmektedir. Bu yükün azaltılması vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme oranlarının yüzde 8-9'a yükseltilmesiyle bir miktar mümkündür." dedi.

"Bu yılın ilk 6 aylık döneminde emekli aylığı bin 18 liraya kadar  olanlara yüzde 5, bunun üzerinde olanlara ise yüzde 4 ek ödeme yapılıyor. Oysa  emekliler, temel gıda maddeleri için yüzde 8 katma değer vergisi (KDV), doğalgaz  elektrik ve su gibi zorunlu harcamalara da ortalama yüzde 15 vergi ödüyor."

"Ek ödeme yüzde oranları düşük kalıyor"

Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödemenin düşük yüzdelerle  ödenmesinin zamanla emeklilerin aleyhine olan bir uygulamaya dönüştüğünü ifade  eden Ergün, şunları kaydetti:

"Emeklilerimizin harcamalarındaki fişlerin karşılığı olarak aldıkları  yüzde 15 oranına kıyasla bugünkü ek ödeme yüzde oranları düşük kalıyor.  Emeklilerin, fiş toplama çilesinden kurtarılmasını olumlu bulmakla birlikte,  yaşadığı maddi kayıptan rahatsızlık duyuyoruz. Bugün emeklilerimiz ek ödemedeki  yüzde 4 ila 5'lik düşük oranlar nedeniyle her ay maddi kayba uğruyor. Bu,  emeklilerimizin vergi yükünü omuzlarında hissetmesine neden oluyor. Bu yükün  azaltılması vergi iadesi yerine getirilen ek ödeme oranlarının yüzde 8-9'a  yükseltilmesiyle bir miktar mümkündür."

"Toplumun birçok kesimine teşvik uygulayan hükümetimiz, taleplerimizi  dikkate alarak biz emeklilerin ek ödeme yüzdelerini artırmalıdır." diyen Ergün,  şunları söyledi:

"Yıllardır düşük gelirleriyle bir yaşam standardını tutturmaya çalışan  birçok emeklimiz geçinmekte zorlanıyor. Böyle bir ortamda, aylıklarının  artırılmasına dönük atılacak her adım onlara az da olsa bir nefes alma imkanı  sunacaktır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek