Reklam
  • Reklam
EGE SULAR ALTINDA !

EGE SULAR ALTINDA !

3 gün boyunca gece gündüz durmayan sağanak hayatı felç ederken, objektiflere ilginç görüntüler takıldı. Manisa’da mahsur kalan bir aile kepçeyle, çiftlikteki koyunlar ise botla kurtarıldı. Denizli’de ise iki kardeş kardan çay ocağı yaptı.

14 Ocak 2019 - 09:26

İzmir ve Ege'de 3 gün boyunca dinmeyen aşırı yağışlar günlük hayatı olumsuz etkilerken, sel sularında mahsur kalanları kurtarma sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Manisa Şehzadeler'de sel sularının yükselmesi sonucu bir evde yaşayan 2'si çocuk 4 kişilik aile mahsur kaldı. Akpınar mahallesi yakınında bulunan Kırtık deresi ve Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanallarının taşması, logarların tıkanması nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Dere kenarındaki bir evde de 4 kişilik aile dışarı çıkamadı. Zemin katta oturan aile, kapılarının önüne kadar gelen yağmur yüzünden yardım istedi. Bölgeye AKUT, AFAD, İTFAİYE ve belediye ekipleri sevk edildi. Ahmet ve Rahime Aktaş çifti ile 2 ve 3 yaşındaki çocukları, belediye kepçesiyle kurtarıldı.

DÖRT GÜN SONRA

Aydın'da bin 800 metre yüksekliğindeki Madran Dağı'nın zirvesinde karda mahsur kalan 3 işçi, ekipler tarafından 4 gün sonra kurtarıldı. Aydın Çine sınırlarındaki Madran Dağı zirvesindeki elektrik santralında çalışan 3 işçi, yoğun kar yağışı nedeniyle santral binasından çıkamadı. Dört gündür kurtarılmayı bekleyen işçiler, Kavşit Mahalle Muhtarı Halil Çoban'dan yardım istedi. Çoban'ın olayı bildirmesiyle, kar kalınlığının 4 metreyi bulduğu yollar iş makineleriyle açılarak işçilere ulaşıldı. 3 işçi kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti.

PLAKALAR ASKIYA ÇIKTI

İzmir'de aşırı yağış ve fırtınada, birçok otomobilin plakaları sel sularında düştü. Suların çekilmesinden sonra ortaya çıkan plakalar, vatandaşlar tarafından ağaçlara ve demir tellere asıldı. Konak'taki Halkapınar İstiklal Şehitliği de sağanakta sular altında kaldı. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine, İZSU tahliye çalışma başlattı.

KOYUN OPERASYONU

Manisa'da Gediz Nehri'nin ve sulama kanallarının taşması sonucu bağların arasında bulunan çiftlikte 30 koyun, AFAD, itfaiye ve polis ekiplerinin 4 saatlik operasyonu ile Afyonkarahisar'dan getirilen bot yardımıyla kurtarıldı. Şehzadeler ilçesi Kuşlubahçe mahallesinde, Gediz Nehri'nin kıyısındaki bir çiftlikte koyunların su baskını dolayısıyla boğulma tehlikesi geçirmesinin ardından ekipler harekete geçti. Suların yükseldiği alanda iş makinelerinin ulaşamadığı çiftliğe AFAD'dan istenen 6 metrelik botla yetişen kurtarma ekipleri, mahsur kalan kuzuları yaklaşık 4 saatlik çalışma sonrasında bulunduğu yerden alarak yol kenarındaki traktörün römorkuna taşıdı.

BARAJLAR DOLDU AMA TAŞMADI!

İzmir'de günler süren yağışlara rağmen barajlardaki doluluk oranı geçen yılı geçemezken, dolulukta ilk sırayı yüzde 72.65 ile Aliağa'daki Güzelhisar Barajı aldı. Yüzde 8 olarak ölçülen Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nın doluluk oranı ise son yağışlarla yüzde 44.94'e yükseldi. Tahtalı Barajı son yağmurlarla yüzde 31.26'lık doluluk oranına ulaşırken, geçen yılın aynı döneminde yüzde bu oran 41.76 idi. 138 milyon metreküp su depolayabilen Aliağa Güzelhisar Barajı'nda Kasım 2018'de yüzde 62 olan doluluk oranı, son yağmurlarla yüzde 72.65'e yükseldi. Barajın geçen seneki doluluk oranı ise yüzde 71.28'di. Yaz ve sonbahar aylarında yüzde 8 olarak ölçülen Alaçatı Kutlu Aktaş Barajı'nın doluluk oranı ise son yağışlarla yüzde 44.94'e kadar yükseldi. En düşük artış ise Gördes Barajı'nda yaşandı. Yüzde 9 olan doluluk oranı yüzde 10.80'e çıktı.

TİRE'DE KRİZ MASASI KURULDU

İzmir Tire'de Lodos ve şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Cuma günü Tire-Belevi-Selçuk karayolunda yaşanan sel ve su taşkınları nedeniyle uzun saatler yolda mahsur kalan sürücülere Cumartesi akşamı yenileri eklendi. Son 20 yılın en kuvvetli yağışını alan bölgede, Tire-İzmir karayolunun Akkayonlu mevkiinde su taşkınları yaşandı, trafik akışı durdu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti