Reklam
  • Reklam
Ege’de Türk gemisi ile Yunan Savaş gemisi çarpıştı!...

Ege'de Türk gemisi ile Yunan Savaş gemisi çarpıştı! Bakanlık'tan açıklama

Ege Denizi'nde Türk gemisi ve Yunan savaş gemisi çarpıştı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk kargo gemisinde ölü ve yaralı yok" denildi.

04 Mayıs 2018 - 15:18

Yunanistan medyasına göre, Ege’de geçtiğimiz saatlerde yeni bir gerginlik yaşandı. Newsit.gr sitesi, Türk gemisinin Yunanistan hücumbotu Armatolos’a orta kısmından çarptığını duyurdu.

Çarpışma neticesinde herhangi bir yaralanma söz konusu olmadı. Olayın yaşanmasından sonra Türk ticari gemisini seyrini değiştirdiği ve Türkiye kara sularına geri döndüğü belirtildi. Yunanistan medyası Armatolos’un kaptanının becerisi neticesinde olayın Türkiye kara sularına taşınmadığı bilgisini de geçiyor.

Armatolos çarpışma esnasında Ege’de NATO’nun bir operasyonunda yer almaktaydı. Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili açıklamasına göre, olaya karışan Türk ticari gemisinin ismi ise Karmate. Gemide Türkiye bayrağı dalgalanıyor.

ATİNA’DA TOPLANTI

Olay nedeniyle Atina’da güvenlik toplantıları gerçekleştiriliyor ve Başbakan ile ana muhalefet lideri ordu tarafından bilgilendiriliyor.

Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamadaysa şu ifadeler kullanıldı: “04 Mayıs 2018 günü saat 04:08’de, İzmir’den Tekirdağ’a 2 bin 150 ton çimento yükü ile gitmekte olan Türk bayraklı 73 metrelik KARMATE isimli genel kargo gemisi zararsız geçiş hakkını kullanarak seyir halinde iken Yunan Bayraklı 54,8 metre boyundaki ARMATOLOS isimli savaş gemisi ile Midilli Adası’nın yaklaşık 3,8 deniz mili doğusunda çarpışmıştır.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek