Reklam
  • Reklam
Eczacılar Günü" Karşıyaka’da Yoğun Katılım İle...

Eczacılar Günü" Karşıyaka'da Yoğun Katılım İle Kutlandı

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak tertiplenen ve geleneksel her yıl düzenlenen Eczacılık Bayramı etkinliği yoğun katılım ile gerçekleşti. Türkiye’de ilk kez kamuda görevli Eczacının serbest Eczacıları bir araya getirdiği yemeğe Eczacı- Sağlık Müdürlüğü yönetici ve çalışanları dâhil olmak üzere 120 kişi katıldı.

17 Mayıs 2018 - 12:33 - Güncelleme: 17 Mayıs 2018 - 13:00

Eczacılık mesleğinin akademik kuruluşunun 179. Yıldönümü onuruna düzenlenen etkinliğe Karşıyaka ilçe eczacıları, diğer ilçelerden ve kurumlardan gelen eczacıların yanı sıra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin YÜCEL,  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkan Yardımcıları Dr. Özgür SÖNMEZ ve Fizyt. Sevcan Ekizler GÜNEY,  İzmir Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Tuncay SAYILKAN, İl Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Birimi Sorumlusu Ecz. Eser GÜLER ve birim çalışanları ve diğer ilçe sağlık müdürlüğü eczacıları ile emekli olmuş pek çok eczacı katıldı.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü Eczacı Esen  AKAY yaptığı açılış konuşmasında  “Karşıyaka Türkiye’de pek çok ilden daha fazla eczaneye sahip, ilçe sağlık müdürlüğü olarak yapılan çalışmalarda da akılcı ve Atik ilaç projesiyle 2015 yılından beri okullarda 6000 kişiye akılcı ilaç ve atık ilaç eğitimi verdik. Ayrıca Karşıyaka'daki eczacılarımızın desteği ile  9 ton atık ilacın çöpe karışmadan doğaya zarar vermeden imhaya yönlendirilmiştir.” Bu projeye desteklerini esirgemeyen Eczacılara teşekkür eden Esen, birlikten güç doğduğunu ve bayramların paylaşma ile güzelleştiğini anlam kazandığını belirtti.

Karşıyaka Kaymakamı Sadettin YÜCEL ise  Eczacıların yaşamımızdaki önemine değindi. Eczanelerin özel işletmeler olduğu halde kamusal alanda ne kadar önemli bir  hizmet  verdiğini ifade etti. Ve her bir eczacının da bireysel çabalarıyla halka ve mesleğine değişik şekillerde hizmet verebileceğini belirtti. Eczacılık bayramı dolayısı ile yapılan bu organizasyondan ve birliktelikten mutlu olduğunu belirtti. Çabaları için ilçe sağlık müdürlüğü ekibine teşekkür etti.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil yaptığı konuşmada, eğitim yıllarında aldığı derslerde sektörler ve birimler arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu fark ettiğini ve bunu da Karşıyaka’da tüm kurumların birlikteliği ve iletişimi ile çok güzel bir şekilde tesis etmeye çalıştıklarını belirtti. Devlet akli olarak tabir edilen bu işbirliği ile sadece Karşıyakamızda  da değil özellikle  il sağlık müdürlüğümüz ile birlikte ülkemizin kalkınması, huzur ve sağlık içinde yaşaması için çabaladıklarını belirterek tüm eczacıların  bayramını kutladı.

Konuşmalarının ardından Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden emekli olan Eczacı Arif Balın’a mesleğe katkıları ve hizmetleri nedeniyle emeklilik plaketini Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel takdim etti. Eczacılık günü dolayısıyla hazırlanan pastanın hep birlikte kesimin ardından kutlamalar son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti