Reklam
  • Reklam
DÜNYAYI SARSAN ’SAVAŞ’ İDDİASI !

DÜNYAYI SARSAN 'SAVAŞ' İDDİASI !

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi'nin geçen yıl İran'a yönelik bir saldırı için ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) savaş planı talebinde bulunduğu iddia edildi.

14 Ocak 2019 - 10:51

Amerikan Wall Street Journal gazetesinin eski ve görevdeki  yetkililerine dayandırdığı haberinde, eylül ayında ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğine  yönelik saldırı sonrasında Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un idaresindeki  Ulusal Güvenlik Konseyi'nin İran'ı vurma konusunu masaya yatırdığı, Pentagon'dan  da bu konuda askeri seçenek talebinde bulunduğu öne sürüldü.

Konseyin talebinin, Pentagon ve ABD Dışişleri Bakanlığını  endişelendirdiği belirtilen haberde, eski Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman  Yardımcısı Mira Ricardel'in Amerikan elçiliğine yönelik saldırıyı "savaş ilanı"  olarak nitelendirdiğini, ABD'nin buna uygun adımlar atması gerektiğini ifade  etti. Pentagon'un, Konseyin talebine yanıt verip İran'a yönelik saldırı  planlarını gönderdiğine dikkat çekilen haberde, Beyaz Saray'ın bu konuda atılacak  bir adımın üzerinde çalışıp çalışmadığı, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuda  bilgi sahibi olup olmadığının bilinmediği belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek