Reklam
  • Reklam
DÜNYA RADYO GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA RADYO GÜNÜ KUTLU OLSUN

Küçüklüğümüzden bugüne radyolar hayatımızın vaz geçilmez bir parçası. İnsanlar her şeyi hatırlarken Dünya Radyo Günü’nü hatırlamıyor bile. 13 Şubat’ta kutlanan Dünya Radyo Günü  14 Şubat Sevgililer gününün gölgesinde kalıyor… İzmir’de her türlü kutlamada paralar saçan belediyeler ve bazı sivil toplum kuruluşlarından tıs yok radyolar öksüz kaldı…

13 Şubat 2018 - 20:48 - Güncelleme: 13 Şubat 2018 - 21:37

Dünya Radyo Günü, UNESCO tarafından her yıl 13 Şubat günü kutlanmak üzere ilan edilen gündür. Bu yıl da UNESCO, dünyanın her yerindeki yayımcıları kutlamaya davet ediyor.

Günümüzde  sadece Türkiye'de binlerce radyo kanalı bulunmaktadır. Radyo kanallarında haber ve iletişimden hariç olarak müzik, spor, oyun havaları, konserler, dini yayınlar ve öykü-roman okunması şeklinde yayınlar yapılmaktadır.

Türkiye'de ilk radyo yayını çalışmaları TRT İstanbul Radyosu adıyla bilinen İstanbul Radyosu adı altında 1921'de başladı. Denemeler ve iyileştirmelerin ardından ilk deneme radyo yayını 19 Mart 1923 tarihinde Öğretmen Okulu'nun bodrum katında "Telsiz telefon tecrübeleri" adı altında davetlilere ve basına açık bir şekilde yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti