Reklam
  • Reklam
“DÜNYA’NIN EN ÖNEMLİ MOTOKROS PARKURU”

“DÜNYA’NIN EN ÖNEMLİ MOTOKROS PARKURU”

04 Eylül 2018 - 11:55

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hafta sonu ev sahipliğini üstlendikleri Dünya Motokros Şampiyonası'nın başarıyla gerçekleştirildiğini söylerken, illerinin ve Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağlandığını aktardı.

Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası'na ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tüm sporcular, teknik heyetler ve federasyon yetkilileri, pistimize tam puan verdi. Pistimizi, dünyadaki bine yakın motokros yarış parkuru arasında en güzeli olarak seçtiler. Levhamızı pistimize taktılar. Yani şu an çok rahatlıkla diyebiliriz ki dünyanın en önemli motokros yarış parkuru Afyonkarahisar'dadır. Bu unvanı da almış olduk." dedi.

Çoban, iki gün süren yarışlar esnasında hiçbir aksaklık yaşanmadığının altını çizerek, "Herkes mutluluğunu, memnuniyetini ifade etti. Bu bizim için çok önemliydi. Belediye olarak Türkiye Motosiklet Federasyonuyla ortaklaşa yaptığımız bu şampiyonanın tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kenti, termal, tarih ve sağlık turizminin yanında, spor turizminde de önemli bir merkez haline getirme hedefiyle 2009 yılında yola çıktıklarını belirten Çoban, bu konuda önemli mesafe aldıklarını anlattı.

- "En popüler 10 spor branşından biri olduğunu gördük"

Türkiye'nin en önemli spor komplekslerinden birini 2014 yılında Afyonkarahisar'da açtıklarını anımsatan Çoban, "Bu spor kompleksindeki çeşitliliğe, ekstrem spor dallarından birisini daha ilave etmek istedik. Dünyada en popüler 10 spor branşından birinin de motokros olduğunu gördük. Biz de ilimizde dünya standartlarında bir motokros pisti yapmaya başladık." diye konuştu.

Hazırladıkları pistte 2016 ve 2017 yıllarında Türkiye şampiyonalarını gerçekleştirdiklerini aktaran Çoban, "Baktık ki biz bu işte iyiyiz. 2018 Dünya Motokros Şampiyonası'nı Afyonkarahisar'a getirme kararı aldık. Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Dünya Motosiklet Federasyonu yetkilileri ile görüştük. Yetkililer, teknik heyetler ilimize geldi. Otellerimizi, hastanelerimizi, alt yapımızı inceledi. En önemlisi de pistimizi inceledi. Hepsine tam puan verdiler. 'Afyonkarahisar'da bu şampiyona yapılabilir.' dediler." şeklinde konuştu.

- "Dünya çapında motokros sporcuları geldi"

Çoban, 2018 yılında Dünya Motokros Şampiyonası'nın 20 etap halinde 20 ülkede yapıldığına işaret ederek, "Bu önemli şampiyonanın 18. ayağı ilimizde gerçekleştirildi. Buraya dünya çapında motokros sporcuları geldi. Dünya Motosiklet Federasyonu yetkilileri geldi. Şampiyonayı başarıyla yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonanın 2 ile 4 saat arasında canlı veya banttan olmak üzere 180'den fazla ülkede yayınlandığına dikkati çeken Çoban, "Dünyada bu yarışlar yayınlanırken, ilimizden, ülkemizden bahsedildi. Ülkemizin ve ilimizin tanıtım videoları, yarışma esnasında tüm dünyaya gösterildi. İnternet üzerinden dahil olmak üzere, 1,5 milyara yakın insan yarışları takip etti. İlimizden ve ülkemizden haberdar oldu." açıklamasında bulundu.

- 2019 ve 2020 Dünya Motokros Şampiyonası sözü

Bu tür uluslararası organizasyonların ülke genelinde yaygınlaşması için destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Çoban, şunları kaydetti:

"Yetkililerimizin bu tür çabalara büyük destek vermesini arzu ediyorum. Bu destek bize sağlanırsa, 2019 ve 2020 Dünya Motokros Şampiyonası'nı da ilimizde en güzel şekilde yapacağımızın sözünü veriyorum. Bu şekilde ülke tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağımızı ifade ediyorum. İnşallah dünyanın en popüler 10 spor branşından birisi olan motokros dalında da ülkemizde başarılı sporcular yetişeceğini, gençlerin bu branşa daha fazla ilgi duyacağını düşünüyorum. Yetkilileri bu alanda desteğe çağırıyorum."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin üretilmesinde en etkin faktörlerden biri
Ali Erbaş: Medya Batı dünyasında İslam ve Müslümanlara...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa Birliği ölçeğinde coğrafi işaret alan ilk bala sahip olacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Bingöl, Avrupa...