Reklam
  • Reklam
DARBE GECESİ BOSTANLI CAMİ’DE...

DARBE GECESİ BOSTANLI CAMİ'DE...

FETÖ'nün darbe girişimi akşamı İzmir'de sela okunan Bostanlı Camisi'ne saldırı olacağı bilgisi üzerine gittiği bölgede silahla yaralanan Ali Gürsu, kendisini yaralayan kişinin darbe girişimine destek vermek suçundan ceza almasını istiyor.

14 Temmuz 2018 - 12:07

"Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokağa çıkmıştık. Bostanlı Camisi'nin önüne geldiğimizde bizi yaylım ateşine tutan kişi, normal bir asayiş olayıymış gibi 8 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı. Devletimizin bunu onun yanına bırakmayacağını düşünüyorum"

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da, sela okunan Bostanlı Camisi'ne saldırı olacağı haberi üzerine gittiği caminin önünde silahla yaralanan Ali Gürsu, "Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokağa çıkmıştık. Bostanlı Camisi'nin önüne geldiğimizde bizi yaylım ateşine tutan kişi, normal bir asayiş olayıymış gibi 8 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı. Devletimizin bunu onun yanına bırakmayacağını düşünüyorum." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Türkiye'nin birçok kentinde vatan hainlerine karşı direnmek için sokağa çıkan milyonlarca kişiden biri de İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan 39 yaşındaki Ali Gürsu'ydu.

Gürsu, sela okunan Bostanlı Camisi'ne saldırı olacağı bilgisi üzerine arkadaşlarıyla gittiği bölgede vücuduna isabet eden 2 kurşunla yaralandı. 

Mayıs ayında sonuçlanan mahkemede 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan kalabalığa silahla ateş ederek Gürsu'nun yaralanmasına sebep olan tutuklu sanık Metin Arslan, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 8 yıl 1 ay hapisle cezalandırıldı.

- "Darbe girişimine destek suçundan yargılanmalı"

Darbe girişiminin yaşandığı gece yaralanan Ali Gürsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Metin Arslan'ın aldığı cezanın işlediği suçun karşılığı olmadığını savundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine 15 Temmuz gecesi arkadaşlarıyla sokağa çıktığını hatırlatan Gürsu, " AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığına daha sonra Alsancak Gündoğdu Meydanı'na gitmiştik. O sırada arkadaşlarıma gelen 'Bostanlı Camisi'ne saldırı var' mesajı üzerine araçlarımıza binerek caminin bulunduğu bölgeye geçtik. Araçtan indikten sonra bizi tanımadığımız kişiler yaylım ateşine tuttu. Bu sırada ben yaralandım." diye konuştu.

Saldırının devam etmesi nedeniyle uzun süre yanına ambulansın bile yaklaşamadığını, üzerlerine birçok kez ateş edildiğini belirten Gürsu, böylesi bir olayın yaşanmasına neden olan kişinin sıradan bir asayiş olayının faili gibi cezalandırılmasının kendilerini üzdüğünü dile getirdi. 

Gürsu, şöyle konuştu:

"Olayın failinin yargılandığı dava geçtiğimiz mayıs ayında sonuçlandı. Sanık, FETÖ'nün darbe girişimine destek vermek suçundan ceza almadı. Normal bir asayiş olayıymış gibi 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 8,5 yıl ceza aldı. Eminim ki devletimiz de bu meseleyi burada bırakmayacaktır, bu onların yanlarına kalmayacaktır. Biz bu sanığın aldığı cezaya bir üst mahkemeye giderek itiraz ettik.

Bizim oraya gitme sebebimiz bellidir. Ben bu insanları tanımam, onlar da beni tanımaz. Herhangi bir husumetimiz, laf dalaşımız, sürtüşmemiz de olmadı. Camimize saldırılıyor diye gittik bambaşka bir olayla karşılaştık. Devletimizin bu olayın takipçisi olacağını, gerekeni yapacağını düşünüyorum. Çünkü 15 Temmuz akşamı bizler gibi milli iradeye sahip çıkma adına sokakta olanlar gibi, insanlarımızı şehit eden, bizim tam karşımızda olan kişiler de vardı. Devletimizden beklentimiz bu kişinin de darbe girişiminden yargılanmasıdır."

- Olay

FETÖ'nün darbe girişimde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Karşıyaka ilçesinde vatandaşlara ateş edilmiş, Ali Gürsu vücuduna aldığı iki kurşunla yaralanmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerine de yansıyan olay, bazı vatandaşlar tarafından da cep telefonu ile kaydedilmişti. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, Cemal Gürsel Caddesi'nde toplanan vatandaşlara silah doğrultan bir kişinin tabancayla ateş etmesi, silah sesleri üzerine vatandaşların kaçışması yer alırken Ali Gürsu'nun tabancadan çıkan mermiyle yaralandığını da görülmüştü. 

Vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerinde ise saldırıyı gerçekleştiren kişinin de aralarında bulunduğu iddia edilen grubun sela okunan Bostanlı Camisi önünde "İmamlar nerede, Tayyip nerede?" diye bağırmaları ile silah sesleri duyulmuştu. 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ettiği Metin Arslan (43), C.G.B. (36), A.C. (24), C.C.A. (30) ve S.K'yi (32) gözaltına almış, zanlılardan Metin Arslan, 11 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, kamu kurumu ve kamu kurumu niteliğinde bulunan meslek kuruluşlarının faaliyetlerinin engellenmesi, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve kasten silahla yaralama" gibi suçlamalarla tutuklanmıştı. 

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Metin Arslan, "kasten yaralama, ruhsatsız silah bulundurma, bu silahı yaralama eyleminde kullanma ve yasak nitelikli 5 bıçağın daha ele geçirilmesi" gibi suçlardan 8 yıl 1 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Mahkeme heyeti, sanıkların "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, terör örgütü üyesi olmak, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından "delil yetersizliğinden" beraatlerine karar vermişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek