Reklam
  • Reklam
CUMHURBAŞKANI KARARLARI..

CUMHURBAŞKANI KARARLARI..

Malatya, Konya ve Gaziantep'te yürütülen projelere ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

31 Ekim 2018 - 11:07

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan  kararlara göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesi sınırları içinde bulunan bazı  taşınmazlar bölgede yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içinde kalan bazı  taşınmazlar "Yenileme Alanı" olarak bildirildi.

Söz konusu karar 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz  Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun'un  2'nci maddesi gereğince verildi.

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bazı alanlarda arazi  toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetleri yapılacak.

Kararda belirtilen alanlarda 6200 sayılı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel  Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanun'un ek 9'uncu maddesi kapsamında  kamu yararı gözetilerek isteğe bağlı olmaksızın DSİ 20. Bölge Müdürlüğü  tarafından zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacak.

Toplulaştırma sınırları içinde olup, arazi toplulaştırma kriterlerine  uygun olmayan yerler ve teknik olarak toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun  olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar  toplulaştırma harici bırakılacak.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti