Reklam
  • Reklam
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ HAVALİMANINA NE ZAMAN İNECEK?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YENİ HAVALİMANINA NE ZAMAN İNECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni havalimanına ne zaman ineceği belli oldu.

31 Mayıs 2018 - 12:36 - Güncelleme: 31 Mayıs 2018 - 12:53

29 Ekim’de bayramla birlikte açılacak olan yeni havalimanında inşaat çalışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağıyla yeni havalimanına ineceği tarih kesinleşti.

Alınan haberlere göre, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanları arasında yer alacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalarda son kademelere yaklaşıldı.

İnşaatının yüzde 90’ı bitirilen yeni havalimanında bir pist tamamlanırken, ikinci pistin ise bitimine kısa bir zaman kaldı. İlk etapta iki pistle açılacak olan yeni havalimanında uçuş sistemlerinin testleri de yapılmaya başlandığı öğrenildi.

DHMİ’ye ait TC-LAD kuyruk tescilli uçakla bir süredir aletli yaklaşma sistemlerinin kalibrasyon testleri yapılırken, pistin kısa süre içerisinde hazır hale getirileceği biliniyor.

Yeni havalimanının ilk misafiri ise Cumhurbaşkanı'nı taşıyan uçak olacak. 22 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçağın İstanbul Yeni Havalimanı’na iniş yapacağı öğrenildi.

Öte yandan alınan haberlere göre, havalimanı inşaatı çalışmalarında Ana Terminal binasının çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmaya devam etmekte.

Birinci kısmının büyük çoğunluğu tamamlanan havalimanında, uçaklar için yapılan hangarların iskeleti havadan çekilen Drone'lerle görüntülendi.

Yer trafiğine yardımcı olacak kulenin üzerinde dalgalandırılan Türk Bayrağı halkımız ve tüm dünya tarafından epey ilgi çekti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti