Reklam
  • Reklam
ÇİPRAS BUGÜN TÜRKİYE’ DE..

ÇİPRAS BUGÜN TÜRKİYE' DE..

Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras, bugün Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Başkan Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’ya gelecek olan Çipras, Külliye’de Erdoğan’la görüşecek. Görüşmede ikili ilişkilerden ticarete, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesinden FETÖ ile mücadeleye kadar pek çok konu değerlendirilecek

05 Şubat 2019 - 10:23

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bugün Türkiye'ye gelecek. Erdoğan ve Çipras, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde iki ülke arasındaki yaklaşık 3,5 milyar dolarlık yıllık ticaret hacmini yıllık 10 milyar dolar hedefine çıkartmak için atılabilecek adımları ele alacak. Ayrıca, başta enerji, turizm, ulaştırma alanları olmak üzere ikili işbirliği imkanları değerlendirilecek.

FETÖ'CÜLERİN DURUMU

İstanbul-Selanik hızlı tren hattı, İzmir-Selanik feribot hattı projelerinin son durumlarının değerlendirilmesinin beklendiği görüşmede, Yunanistan'a kaçan FETÖ'cülerin durumu, Kıbrıs meselesi, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetleri, Batı Trakya'daki Türklerin durumu, Türkiye'nin AB üyelik süreci, mülteci meselesi ve Suriye'deki gelişmeler de masaya yatırılacak. Yarın da İstanbul'da temaslarda bulunacak olan Çipras'ın Fener Rum Patrikhanesi'ni ve Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret etmesi bekleniyor.

'İLİŞKİMİZ SAYGI VE SAMİMİYETE DAYANIYOR'

2016'DAKI darbe girişimi sırasında, Başkan Erdoğan'ı arayan ve ona açık olarak darbe girişimine karşı desteğini sunan ilk liderlerden biri olduğunu hatırlatan Çipras, "Ziyaretimde Aralık 2017'de başladığımız zor ancak açık diyaloğu sürdürme şansını bulacağımıza ve kaldığımız yerden olumlu gündemimizi ilerleteceğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. Çipras ayrıca, "Erdoğan'la ilişkim saygı, samimiyet ve açık sözlülüğe dayanıyor.

Bu, 21. yüzyılda ülkelerimizin sahip olması gereken, halklarımızın tarihiyle ve aralarında gelişen dostluğa uyumlu ilişkiyi inşa etmek için sürekli çabaya dayanıyor" ifadelerini kullandı.

AB DESTEK OLMALI

Türkiye'nin 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaparak büyük bir yükün altına girdiğine dikkati çeken Çipras, "Bu, uluslararası toplum tarafından görülmeli ve AB komşumuza destek için elinden gelen ne varsa yapmalı" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek