Reklam
  • Reklam
"ÇIK DIŞARIYA OYNAYALIM!"

"ÇIK DIŞARIYA OYNAYALIM!"

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Kültür Sanat ve Yaz Şenlikleri  Kapsamında toplanladığı, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği  ‘’Çık Dışarıya  Oynayalım’’ temalı çocuk oyunları şenliği   yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

07 Eylül 2018 - 16:23

Çocukların  yöresel oyunları öğrenmek için yoğun katılım gösterdiği şenliğe   İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fuat Uğur ve İlker Erarslan ve çok sayıda öğrenci velisi ile yerel halktan katılım oldu.

Geleneksel çocuk oyunlarının öğrencilere öğretilmesinin hedeflendiği şenlikte teknoloji bağımlılığından çocukları uzaklaştırarak doğa ile iç içe eğlenceli zaman geçirmeleri amaçlanmıştır. Ayrıca öğrencilere birçok hediyenin de dağıtıldığı şenlikte, toplumun kültür zenginliğinin bir göstergesi olan çocuk oyunlarının nesiller arasında bağ kurarak kültürün gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak hedeflendi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi şenlikte yaptığı konuşmada;

“Eski ve geleneksel çocuk oyunlarını, çocuklarımıza öğreterek aktarmak, çocuklarımızı sosyallikten uzaklaştıran televizyon internet bilgisayar gibi oyunların dışında da oyunlar olduğunu ve sanal dünyadan gerçek dünyaya, sokağa, bahçeye inmelerini, yaşamaları gereken çocukluklarını yaşamalarını sağlamamak amacıyla düzenlenen şenliğe çocuklarımızın ve ailelerinin yoğun katılımı bizleri mutlu etti.” dedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen  “Çık Dışarı Oynayalım” etkinliğinde  birbirindenfarklı 11 çocuk oyununu , Halk oyunları ,forklorik tiyatro ve 23 yaş üstü engelliler ritim korosunun solo  gösterileri ile devam etmiştir.

Oyun alanlarında çocuklara yöresel kıyafetler giymiş görevliler tarafından elma şekeri pamuk şeker macun şerbet ve balon dağıtımı yapılmış ,çizgi film kahramanlarının kıyafetlerini giyen Torbalı Torbalı Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yüz boyama etkinliği ile  birbirinden renkli görüntüler sergilendi.

7 den 70 şenliğe katılan tüm çocuk, ebeveyn ve öğretmenler yılın en güzel etkinliği olduğunu, çok eğlendiklerini bu tarz etkinliklerin sürekli olması ve geleneksel hale getirilmesi yönünde isteklerde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek