Reklam
  • Reklam
ÇİFT KATLI MEZARLIKLAR...

ÇİFT KATLI MEZARLIKLAR...

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Kavaklıdere'de büyük bölümünü "çift katlı" olarak hazırladığı yeni mezarlığı mart sonunda açacak.

12 Şubat 2019 - 10:56

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentin büyüyen mezarlık alanı ihtiyacını karşılamak için yeni gömü alanları oluşturulduğu, sorunun çözümü için çift katlı mezarlıkların yapıldığı belirtildi.

Mart sonunda tamamlanacak 29 bin metrekarelik alana sahip Kavaklıdere Mezarlığında, 2 bin 472 çift katlı kabirin yanı sıra 94 kabirlik aile mezarlığı ve 64 kabirlik çocuk mezarlığı oluşturulduğu ifade edilen açıklamada, mezarlığın altyapı, lahit, istinat duvarları ve mekanik oda imalatları ile yürüyüş yollarının büyük bir kısmının tamamlandığı, elektrik iletim, aydınlatma ve mezarlık içi ulaşım yolu çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, 13 bin metrekarede toplam bin 73 kapasiteye sahip Torbalı'nın Pamukyazı Mezarlığının da birinci derece akrabalar için "çift katlı" olarak hazırlandığı, 42 kabirlik aile mezarlığı ile 49 kabirlik çocuk mezarlığı kurulduğu kaydedildi.

Yukarı Narlıdere Mezarlığının da kapasitesinin genişletildiği, bu kapsamda 2 bin 190 adet çift katlı kabirin yüzde 75’inin tamamladığı belirtildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek