Reklam
  • Reklam
CHP RESMEN AÇIKLIYOR!

CHP RESMEN AÇIKLIYOR!

CHP bugün PM toplantısının ardından kritik kentlerin adaylarını açıklayacak. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul adayı olarak ilan edecek olan CHP, Muharrem İnce’nin yakın ekibinden Tanju Özcan’ı Bolu adayı olarak gösterecek.

18 Aralık 2018 - 10:54

CHP, bugün düzenleyeceği Parti Meclisi (PM) toplantısında, “dördüncü grup” adaylarını belirleyerek, kamuoyuna açıklayacak. Bu çerçevede, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul adayı olarak ilan edilecek. İmamoğlu’nun yerine Beylikdüzü’ne mevcut başkan yardımcısı Mehmet Çalık’ın aday gösterilmesi bekleniyor. CHP’nin Bolu adayı ise Muharrem İnce’nin yakın ekibinde yer alan Bolu Milletvekili Tanju Özcan olacak.

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantıda, genel başkan yardımcıları Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti ile 21 büyükşehir için varılan uzlaşmanın yanı sıra bu kentlerin ilçelerine yönelik müzakereler konusunda kurula bilgi verdi.

 ‘Fermuar’ kararı

Toplantıda, belediye meclis üyeliği adaylıkları belirlenirken “fermuar” yönteminin uygulanması kararlaştırıldı. Örgütlerden gelecek talepler doğrultusunda uygulanacak “fermuar” sistemine göre, belediye meclis üyesi aday listelerinin tek sıraları “merkez yoklaması”, çift sıraları ise üyelerin oy kullancağı “eğilim yoklaması” yöntemiyle belirlenecek.

Önce MYK sonra PM

Daha önce üç ayrı toplantıyla 464 belediye başkan adayını belirleyen Parti Meclisi, bugün de “dördüncü grup” adaylarını belirlemek üzere toplanacak. CHP’de bugün 11.00’de MYK, 13.00’te ise PM toplantısı başlayacak. MYK toplantısında son şeklinin verileceği aday listesi MYK önerisi olarak PM’ye getirilecek.

Edinilen bilgilere göre Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul adaylığı bugünkü toplantıda resmi olarak ilan edilecek. İmamoğlu’nun yerine Beylikdüzü’ne ise mevcut başkan yardımcısı Mehmet Çalık’ın aday gösterileceği öğrenildi.

CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu’nun sürpriz bir kararla Mansur Yavaş’ın Ankara adaylığını da PM toplantısına getirebileceği iddiaları dün gün boyunca konuşuldu. PM toplantısında, İYİ Parti ile varılan mutabakat kapsamında CHP’ye bırakılan büyükşehirlerin de açıklanabileceği belirtildi. Bu çerçevede; Adana’da Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Bursa’da ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in aday gösterileceği öğrenildi. İYİ Parti ile ittifak kapsamının dışında kalan Mersin adaylığında ise eski milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’nun önde olduğu belirtildi.

Özcan sürprizi

CHP’nin Bolu adayı da bugünkü PM’de belirlenecek. Bolu’da, Muharrem İnce’nin yakın ekibinde yer alan ve 24 Haziran seçimlerinden sonra olağanüstü kurultay için imza toplayan Bolu Milletvekili Tanju Özcan aday gösterilecek.

Başkentin 10 ilçesi İYİ Parti’de

CHP yönetimi, İYİ Parti ile 21 büyükşehirdeki 294 ilçeyi kapsayan iş birliği müzakerelerine de devam ediyor. Bu kapsamda, Ankara’nın; Haymana, Şereflikoçhisar, Evren, Akyurt, Çamlıdere, Çubuk, Kahramankazan, Pursaklar, Beypazarı ve Nallıhan’ın İYİ Parti’ye bırakılması konusunda anlaşıldığı belirtiliyor. Ancak İYİ Parti’nin Etimesgut ve Keçiören için de ısrarının bulunduğu ifade ediliyor. İki partinin İstanbul ve İzmir’in ilçelerine yönelik çalışmasının henüz başlamadığı ancak Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmaylarına İzmir’in 30 ilçesinde de CHP adaylarının destekleneceğini ifade ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek