Reklam
  • Reklam
CHP Lideri İzmir’e Geliyor...

CHP Lideri İzmir'e Geliyor...

Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan'da Köy Enstitüleri'nin Yıl Dönüm'ünde 78. Kuruluş açılış sempozyumunda açılış törenine katılacak

03 Nisan 2018 - 10:02

Kılıçdaroğlu aynı gün Tire’ye geçerek stat açılışına katılacak. Öte yandan Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun mayıs ayında İzmir’e ikinci bir ziyaret daha yapacağı, Karşıyaka ve Çiğli'de açılışlara katılacağı bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Nisan ayının ortasında İzmir’e gelerek iki programa katılacak.

Balçova Belediyesi ve Yeni Köy Enstitülüler Derneği’nin katkılarıyla Köy Enstitüleri’nin 78. Kuruluş Yıl Dönümü olan 16 Nisan’da başlayacak ‘Eğitimde Geleceği Düşünmek Sempozyumu’nun açılışına katılarak konuşma yapacak.  Genel Başkan Kılıçdaroğlu buradan Tire’ye geçerek stat açılışına katılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özel daveti ile İzmir’e gelecek olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sempozyumda eğitimde adalet vurgusunda bulunacağı öğrenildi.

Sempozyum ile Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya aydınlık bir gelecek için eğitimde adaleti aradıklarını vurgulayarak “Yurttaşların dörtte üçünün eğitim sisteminden rahatsız olduğu, gözle görülür yoğunlukta eğitim ve kültür sorunlarının yaşandığı böylesi bir dönemde, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği ile birlikte 16-17-18 Nisan’da gerçekleştireceğimiz “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” temalı bu sempozyumun ülkemizin düşün dünyasında zenginlikler üretmesini bekliyoruz. Hâlâ aşılamayan bir toplumsal değişim projesi olan Köy Enstitüleri’nin, günümüzdeki karşılığını bulup, yeni bir eğitim reformunu tartışmayı önemsiyoruz “ ifadelerini kullandı.

STADI  GENEL BAŞKAN AÇACAK

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sempozyumun ardından Tire’de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin işbirliğiyle UEFA standartlarında inşa edilen 15 bin seyirci kapasiteli Tire Stadı'nın resmi açılış törenine katılacağı öğrenildi.

Yaklaşık 60 milyon TL'yi bulan maliyetinin yüzde 75'i Büyükşehir, yüzde 25'i ise Tire Belediyesi tarafından karşılanan stadın arsasının da Tire Belediyesi'nin mülkü olduğu ifade edildi.

MAYIS PROGRAMINDA DA İZMİR VAR

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun mayıs ayında İzmir’e ikinci bir ziyaret daha yapacağı ifade edilirken, bu ziyaretlerde Karşıyaka Belediyesi’nin yenilediği “Atatürk Annesi Ve Kadın Hakları Anıtı”nın açtıktan sonra, Çiğli Belediyesi’nin ise yapımını tamamladığı Uğur Mumcu Kapalı Pazaryeri  ve güneş panelleriyle ilgi çeken Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı’nın açılışını yapacağı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun programına göre yapılacak açılışlar için 12 Mayıs tarihinin genel merkez tarafından uygun görüldüğü bildirildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti