Reklam
  • Reklam
CHP’li Sertel: Vatandaş ayın sonunu değil ayın onunu dahi...

CHP’li Sertel: Vatandaş ayın sonunu değil ayın onunu dahi getiremiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Türkiye ekonomisinin bitirilme noktasına götürüldüğünü belirterek, “Vatandaş, bırakın ayın sonunu ayın onunu dahi getiremiyor. Kibir iktidarı ise aldığı oyların arasına sığınarak vatandaşın sorunlarına kör, sağır, dilsiz kalıyor” dedi.

17 Mart 2019 - 16:25

CHP İzmir Milletvekili Sertel, işçilerin birlikteliğinin dünyayı değiştireceğine inandığını belirterek, şunları söyledi:

“İnsanlar evine ekmek götürme derdine düşmüş. Kredi kartı borçları patlamış. Çiftçi traktörünü satıyor, sanayici fabrikasını kapatıyor. İşsiz gençlerimiz kahvehanelerde vakit öldürüyor. Milli ve manevi değerlerimiz birer birer yok ediliyor. Bütün fabrikalarımız satıldı. Son olarak Türkiye’nin milli güvenliğini sağlayan tank palet fabrikası Katarlılar’a satıldı. Hangi ülke milli savunma fabrikasını yabancı bir ülkeye satar? ‘Parmağımdaki yüzüğümden başka bir şeyim yok’ diyen siyasetçiler Numan Kurtulmuş’un deyimiyle ‘Karun’ kadar zengin oldular. Bizim vatandaşlarımız bunu hak etmiyor. Hak etmiyor ama iktidar da bütün bunlara kulak tıkıyor, görmezden geliyor. O nedenle bu seçimde kibir iktidarına gerekli dersin verilmesi gerek. Bunun için de demokrasiyi sağlamamız gerekiyor. Demokrasinin yolu da sandıktan geçiyor.”

Genel Kurul’un açış konuşmasını yapan Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Savaş Nigar da, AKP iktidarının işçiler aleyhine yaptığı düzenlemeleri sıralayarak, “Demokrasi, özgürlük ve adalet istiyoruz” dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise “Basın sektörü tarihindeki en ciddi darboğazlardan birini yaşıyor. Mesleğimizdeki işsizlik oranı çok yüksek. Gazeteciliğin evrensel kurallar çerçevesinde yapılamadığı bir ülke haline geldik” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek