Reklam
  • Reklam
CHP’ Lİ OSMAN GÜRÜN’E BÜYÜK ŞOK !

CHP' Lİ OSMAN GÜRÜN'E BÜYÜK ŞOK !

CHP Genel Merkezi’nin yaptırdığı son anketten, bağımsız aday Behçet Saatcı’nın mevcut Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’den 8 puan önde olduğu sonucu çıktı. Vatandaş HDP ve CHP arasındaki kirli ittifaka tepkisini böyle gösteriyor

19 Mart 2019 - 10:48

CHP Genel Merkezi tarafından yaptırılan Muğla seçim anketi partide şok etkisi yarattı.

HDP'nin desteğine rağmen kendi yaptırdıkları anketten Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Behçet Saatcı'nın, mevcut Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'den 8 puan önde olduğu sonucu çıktı. Yeni Asır'ın ulaştığı, CHP Genel Merkezi'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı anketinde, 2014'te yüzde 50'ye yakın oy alan Osman Gürün'ün yüzde 29'a gerilediği, Bağımsız Aday Behçet Saatcı'nın yüzde 38'lik orana ulaştığı görüldü.

SAATCI YÜZDE 5'IN ÜZERİNDE

Anketin sonuç bölümündeki seçmen eğiliminde, Muğla seçmenleri başkanlığa en çok Behçet Saatcı'yı yakıştırıyor.

Saatcı, tüm seçmen gruplarında yüzde 5'in üzerinde bir skor alıyor. MHP'liler 7.21 ile en yüksek skoru alırken, İP'lilerin puanı 6.33. Osman Gürün ise CHP'lilerde en yüksek 6.85. Gürün, HDP'lilerde 6.02, diğer tüm seçmen gruplarında 5'in altında kalıyor.

KARARSIZ ORANI YÜKSEK

Saatcı'nın her kesimden gördüğü destek anket raporuna şöyle yansıdı:

"Aday isimleri sorulduğunda, Behçet Saatcı'ya ilgi yüksek. Saatcı, her parti seçmeninden oy alıyor. MHP ve İP seçmenlerinin yüzde 55'i Saatcı'ya oy vereceğini söylüyor. Yüzde 11'lik bir kesim kararsız. HDP seçmeninde kararsız oranı oldukça yüksek. Muğla'da parti olarak sorulduğunda CHP önde olmasına rağmen Saatcı'ya oy atacağını söyleyenlerin Gürün'den daha yüksek olduğu görülüyor. Gürün, Saatcı'nın yaklaşık yüzde 8 gerisinde kalıyor."

HDP ADAYLARINI GERİ ÇEKMİŞTİ

Anketin ardından CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Adayı Osman Gürün, Genel Merkez'e davet edilmiş, görüşmelerden birkaç gün sonra HDP, Muğla başta olmak üzere CHP'nin riskli göründüğü bölgelerde belediye başkan adaylarını geri çekmişti. Anket sonuçlarına göre atılan bu adımların ardından, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan Muğla itirafı gelmişti. "Adeta bastırdılar" diyen Torun, Muğla ve ilçelerinde CHP-İP ittifakını, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla milletvekillerinin engellediğini belirtmişti. Başkan Osman Gürün de daha sonra katıldığı bir televizyon programında CHP-İP ittifakının tabanda da sağlanamadığını açıklamak zorunda kalmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı
LaLiga Türkiye'nin etkileşimlerini artırdı