Reklam
  • Reklam
CHP İzmir’i Açık Ara Farkla Aldı

CHP İzmir'i Açık Ara Farkla Aldı

25 Haziran 2018 - 14:44

    CHP'nin kalesi İzmir'de 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri heyecanlı geçti. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce % 54 farkla rakiplerinin önüne geçti.

     Recep Tayyip Erdoğan % 33.58'le ikincilikte, İYİ Parti lideri Meral Akşener % 6.57 ile üçüncülükte, HDP lideri Selahattin Demirtaş ise % 5.93 oy alarak dördüncülükte yer aldı. Milletvekilleri seçimlerinde Millet İttifakı % 53.47 oy alırken, Cumhur İttifakı % 34.68 de kaldı.

     AKP geçen seçime oranla 11 puan kaybetti.1 Kasım seçimlerinde oylarını artıran ancak bu seçimde düşüş yaşayan AKP birinci bölgede 4, ikinci bölgede 4 toplam 8 vekille Meclis'e girdi. Başbakan Binali Yıldırım İzmir birinci bölgeden vekil oldu.

CHP İzmir'de geçen seçimde olduğu gibi birinci ve ikinci bölgede 14 milletvekili çıkardı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2. bölge 1. sıradan milletvekili seçildi. Cumhur İttifak'ından dolayı İYİ Parti'den 2 vekil, HDP'den ise 2 vekil İzmir'den milletvekili seçildi. Bu seçimlerde Cumhur İttifak'ından dolayı İYİ Parti'den 2 vekil, HDP'den ise 2 vekil İzmir'den milletvekili seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti