Reklam
  • Reklam
CHP’DE YENİ ADAYLAR..

CHP'DE YENİ ADAYLAR..

CHP'de 24 Ekim'de toplanan Parti Meclisinde (PM) 105 ilçe ve belde adayı açıklanırken, 150 civarında aday ise yarın toplanacak olağanüstü Parti Meclisi'de (PM) belirlenecek.

13 Kasım 2018 - 14:24

Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de PM, 14 Kasım Çarşamba günü  olağanüstü toplanacak.

Alınan bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında  parti genel merkezinde saat 11.00'de gerçekleştirilecek PM öncesinde, Merkez  Yönetim Kurulu (MYK) toplanacak. Parti örgütlerinden gelen talep ve anketlerin değerlendirileceği MYK  sonrasında, belediye başkan adaylığı konusunda üzerinde hemfikir olunan isimler  PM'ye sunulacak.

PM'nin toplantısı sonrasında da yaklaşık 150 ismin kamuoyuyla  paylaşılacağı ifade ediliyor. Öte yandan Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yarınki PM'de, aday belirleme  noktasında yetkilendirilebileceği belirtiliyor. Eğer bu gerçekleşirse bundan  sonra adaylar için PM onayına gerek kalmayacak.

Ankara için kritik görüşme

Her kesimden oy alacak, herkese hitap eden ve bölgesini daha ileriye  taşıyacak adaylar belirlemeyi hedefleyen CHP, bin 398 belediyede kendi adayını  gösterecek. CHP'de bugüne kadar herhangi bir bölgede hiçbir partinin lehine aday  çekilmeyeceği açıklansa da yarınki PM öncesinde sürpriz bir gelişme yaşandı.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener ile görüşecek. İYİ Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek görüşme,  saat 20.00'de başlayacak.Görüşmede, yerel seçime ilişkin görüş alışverişinde bulunulacağı  duyurulsa da  ana gündem maddesinin Ankara'da Mansur Yavaş isminin ortak aday  olarak gösterilmesi konusu olduğu belirtiliyor.Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı  açıklamada, "Ankara rozetsiz olarak yönetilmelidir. Umarım ortak akıl ve uzlaşı  ile bir aday tespiti yapılıp Ankara layık olduğu değere kavuşur."  değerlendirmesinde bulunmuştu.

Çoğu yerde aynı isimlerle devam

Şu an için sadece ilçe ve belde adaylarını açıklayan CHP'de,  kamuoyuyla paylaşılmasa da çoğu il adayının belirlenmiş olduğu değerlendirmesi  yapılıyor. Üzerinde uzlaşı sağlanan Eskişehir, Aydın, Hatay, Balıkesir, Burdur,  Giresun, Bolu, Kocaeli gibi şehirlerde isimlerin netleştiği ifade ediliyor.  Partinin, Eskişehir, Burdur, Giresun, Hatay ve Aydın'da aynı isimlerle yola devam  kararı aldığı bildiriliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti