Reklam
  • Reklam
CHP’ DE MÜSLÜM DAMGASI

CHP' DE MÜSLÜM DAMGASI

CHP’de İzmir Büyükşehir adaylığı için çalışmalar yaptığı bilinen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ilçe başkanlarıyla birlikte Müslüm filmini izleyerek partide yeni bir krizin fitilini ateşledi. İl Başkanı Deniz Yücel, sürekli il teşkilatını çiğnemekle suçladığı Özkan’ı Genel Merkez’e şikayet etti

12 Aralık 2018 - 10:06

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla sürekli çekişme halinde olan ve gönlünden İzmir adaylığı geçtiği iddia edilen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın kentte ilçe başkanlarıyla sürekli bir araya gelmesi krize neden oldu. Daha önce İzmir'deki ilçe başkanlarıyla yerel seçimler için değerlendirme toplantısı yapan Özkan'ın en son kendisine yakın isimlerle 'Müslüm' filmini izlemek için sinemaya gitmesi CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in tepkisini çekti. Göreve geldiği dönemde Kocaoğlu'ndan büyük destek gören Yücel'in dün gittiği Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na Tuncay Özkan'ı şikayet ettiği belirtildi.

DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

İzmir'de adaylık çalışmaları yapan Tuncay Özkan, geçtiğimiz ay başında ilçe başkanlarıyla bir otelde bir araya gelerek yerel seçimi masaya yatırdı.

Toplantıya katılan İl Başkanı Deniz Yücel, ardından bir açıklama yaparak üstü kapalı olarak Özkan'a tepki gösterdi.

Yücel, "Örgütsel toplantıların il başkanı önderliğinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bunu toplantıda da paylaştım. Tuncay Bey'in daveti samimi ve iyi niyetli bir davet. O yüzden tüm ilçe başkanlarımıza ben de davette bulundum ve katılmalarını istedim. Tuncay Bey bizim İzmir vekilimizdir. Ancak burada Genel Başkanımızı ve Genel Merkezi temsil eden İl Başkanıdır. Bizim bu konuda tereddütümüz yok. Onda da bir kafa karışıklığı ve tereddüt olmadığını düşünüyoruz. Ancak yine de bu tip organizasyonlarda örgütün hassasiyetine dikkat etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

SİNEMAYA GİTTİLER

Özkan, geçtiğimiz hafta sonu geldiği İzmir'de Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Konak İlçe Başkanı Çağrı Grusçu, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, Karaburun İlçe Başkanı Erdal Subaşı, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, Beydağ İlçe Başkanı Mehmet Soğukkuyu, Tire İlçe Başkanı Şenol Uçar, Menderes İlçe Başkanı Turgay Güler ve bazı belediye başkan aday adaylarıyla 'Müslüm' filmini izlemişti. Bu durum CHP İzmir İl Başkanlığı'nda büyük rahatsızlık yarattı.

"YÜCEL, KOCAOĞLU'NUN ADAMI" DEMİŞTİ

İl Başkanı Deniz Yücel'in yakın çevresine, "Tuncay Özkan örgüt içerisinde ikilik yaratıyor. Daha önce de bunu yaptı. Uyarılarımızı dikkate almıyor" dediği öne sürüldü. Yücel'in bugün Genel Merkez'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Özkan'ın girişimlerinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği iddia edildi. Öte yandan Özkan'ın geçtiğimiz ay gerçekleştirilen MYK toplantısında bir ilçe başkanı atamasıyla ilgili Kılıçdaroğlu'na "Deniz Yücel'in söylediklerine inanmayın. O Aziz Kocaoğlu'nun adamı" dediği öne sürülmüştü.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti