Reklam
  • Reklam
CHP BELEDİYE BAŞKANI ADAYININ GÖZÜNDEN KARŞIYAKA

CHP BELEDİYE BAŞKANI ADAYININ GÖZÜNDEN KARŞIYAKA

KANAL İZMİR TV’ DE GÜNDEM ÖZEL PROGRAMINA KONUK OLAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CEMİL TUGAY , RIDVAN AKGÜN’ ÜN YEREL SEÇİM ÖNCESİ SORULARINI YANITLADI..

25 Şubat 2019 - 17:25

ADAY OLDUKTAN SONRA KENDİNİZİ NASIL HİSSETTİNİZ, ÇALIŞMALARA NEREDEN BAŞLADINIZ?

-Kendimi hazırlamıştım aslında. Ama beklemediğim kadar yoğun bir ilgi gördüm. Hayatımda yapmadığım kadar telefon konuşması yaptım. Bu kadar yoğun ilgiyi hiçbir zaman yaşamadım. Hayatımı aday seçilmeden önce ve seçildikten sonra diye iki döneme ayırabilirim.

Parti örgütünden ve halkımızdan olumlu tepkiler aldım. Karşıyaka’nın daha eğitimli insanlarla dolu olması konusunda insanlardan yoğun olarak proje talepleri duyuyorum.

Hüseyin Mutlu Akpınar’ın aday olması halinde bizim bir şansımız olmayacaktı. Aday listesinde olup, Belediye Meclis Üyeliği listesine giremeyen arkadaşlar için gerçekten üzgünüm.

Belediye Meclis Üyeliğine giremeyen arkadaşlara da şunu vaat ettim:

Seçimden bir ay sonra bir danışma kurulu şekliyle aday gösterilmeyen meclis üyesi adaylarıyla toplanacağım, ve görev sürem boyunca altı ayda bir toplantı yapacağım ve ileriki seçimlerde onlar için elimden ne gelirse yapacağım. Karşıyaka’ya hizmet etmeliyiz, belediyemize hizmet etmeliyiz.

31 MARTTAN SONRA SEÇİLMENİZ HALİNDE KÜLTÜR VE SANATA BAKIŞ AÇINIZ NASIL OLACAK?

Bir numaralı çalışmam kültür ve sanatla ilgili çalışan dernekleri desteklemek olacak. Belediyemizin pek çok birimi ve kurumu var. Her şeyden önce kültür merkezlerimiz var. Eğitim amaçlı çalışan önemli bir kurum, KARGEM’ imiz var. Konservatuarımız var. Karşıyaka Oda Orkestramız var, bütün bunların hepsine ben çok olumlu bakıyorum hepsinin devam etmesi desteklenmesi ve geliştirilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım.

MUHTARLARLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR?

-  Belediyede muhtarlar masası var. Onun devamı büyük ihtimalle olacak. Yeni geliştirebileceğimiz bir şey olursa onu da belirleyeceğiz. Muhtarlar yerel yönetimin en küçük birimleri. Kendi mahalleleriyle ilgili en detaylı bilgiye onlar sahipler. Onlarla ilişki içerisinde olmamamız kesinlikle söz konusu olamaz. Sağlıklı ilişkiler kurabilmemiz çok önemli. Bu yüzden düzenli bir şekilde toplantı yapabiliriz diye düşünüyorum. 

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA NASIL BİR ÇALIŞMA DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

- Karşıyaka sivil toplum faaliyetlerinin en yüksek olduğu ilçe. Bütün sivil toplum kuruluşlarına destek vereceğiz. İhtiyaçlarını karşılamak için elimizdeki imkânları sonuna kadar kullanacağız.

KARŞIYAKA’ DA İLK NEŞTER VURACAĞINIZ KONU NE OLACAK?

Karşıyakalı insanların talep ettiği şeyleri yerine getirmemiz gerekiyor. Ben halkla, meslek kuruluşlarıyla ayrı ayrı toplanarak belli konu başlıkları halinde toplantı yapacağım. Bunların sonunda kendimize 10 yıllık yol haritası çizmeyi düşünüyorum. Bu bizim ne yapacağımızı belirlemiş olur. 5 yıllık hedefle belediye başkanlığına adayım ikinci beş yıl için bir hedefim yok. Bunu konuşmak için çok erken. Karşıyaka’ da fark yaratacak işler yaptığımı ispatlamam gerekiyor. Eğer bunu yapabilirsem elbette devamı gelir.

FARK YARATACAK PROJELERİNİZ OLACAK MI?

Kültürle ilgili yapacağımız birtakım projeler olacak. Türkiye’ de örnek gösterilmesi gereken Karşıyakalılık kültürünü işlemek, göstermek, tanıtmak kendi kentimizin içerisinde bu kültürün dışında bir yaşam sürerek onları da bu kültüre adapte etmek üzerine dayalı şeyler İzmir’de yaşayan yabancı insanları yerleşmek için tercih ettikleri bir numaralı yer Karşıyaka gazetecilerin sanatçıların çoğunluğu Karşıyaka’ da yasıyor. Bütün bunlar bir işaret. Bu insanlar neden Karşıyaka’yı tercih ediyor? Bunun ne olduğunu anlatıp insanlara göstermek önemli bir proje. Türkiye’nin en modern kütüphanesini buraya inşa ederek gençlerin internetli cafelerden çıkarıp böyle mekanlara atmasını istiyorum. Türkiye’nin genel problemi olarak gördüğüm bir şey var; sosyal adaletsizlik ve işsizlik. Türkiye’de üretim konusunda sıkıntı var. Devlet elindeki üretim tesislerinin hepsini kaybetti. Eskiden çok değerli olan fabrikalarımız kaybedildi.

Sayın Tunç Soyer muhteşem bir insan her seyine kefil olurum. Bu tür vizyonu olan uluslararası işbirlikleri gerektiren projelerde çok başarılı olacak bir lider onunla tam uyum içerisinde bu işleri yapacağımıza inanıyorum. Seferihisar belediye başkanıyken çok yaratıcı projeler yapmıştı ama rakip olan büyükşehir belediye başkan adayımız İzmir’in şarabını marka yapacağız demesi bana samimiyetsiz geliyor. Daha önce içkili mekanlara karşı çıkmışsınız şimdi ise İzmir’in şarabını marka yapacağız diyor ben bunda bir samimiyet göremiyorum.

KARSIYAKA SAHİLİYLE İLGİLİ FARKLI DÜŞÜNCELERİNİZ OLACAK MI?

Deniz ulaşımını daha fazla kullanmamız için yeni iskeleler olması gerektiğini düşünüyoruz. Mavişehir’de yakın zamanda yeni bir iskele olacak. Küçük yeni iskeleler olabilir. Körfezden karsı karsıya geçerken yeni ulaşım metotları olacak. Deniz kenarını cafeyle doldurmak çirkinlik yaratacaktır. Denizle ilişkimiz seyretmek gün batımını izlemek ve balık tutmak İzmir dünyanın en güzel kentlerinden birisi denizi. Gözümüz gibi korumamız lazım. Tunç Bey bu olursa kendisine yeni cafe sosyal tesis açılması için ricada bulunacağım.

BİNALARA BELİRLİ BİR STANDART GETİRİLMESİ GEREKİYOR MU?

Eğri binaların olduğu yerde imar düzenlemesi yapıp o binaları yıkıp çevreyle beraber zemini sağlamlaştırmak şart. Orada yaşayan insanlar bunu kabullenmeli herhangi bir sıkıntı yaşanırsa çok üzülürüz mağduriyetlerinin giderilmesi için elimden geleni yapacağım.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını açıkladı
İYİ Parti'de Aydın, Dervişoğlu ve Akalın başkan adaylığını...
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti
İzmir Milletvekili Ümit Özlale, İYİ Partiden istifa etti