Reklam
  • Reklam
CHP BAYRAKLI BEL. BŞK. ADAY ADAYI VAHAP YILMAZ:"BAYRAKLI...

CHP BAYRAKLI BEL. BŞK. ADAY ADAYI VAHAP YILMAZ:"BAYRAKLI EVİM,CHP BABA OCAĞIM!"

Vahap Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP)  Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Türkiye’nin her ilinde, binlerce insanı hayallerindeki evlerine kavuşturan, başarılı projeleriyle İzmir’de kentsel dokunun değişmesine katkı sağlayan İzmir’in başarılı mimarlarından Vahap Yılmaz, Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

05 Aralık 2018 - 11:36 - Güncelleme: 05 Aralık 2018 - 12:03

Vahap Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP)  Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Türkiye’nin her ilinde, binlerce insanı hayallerindeki evlerine kavuşturan, başarılı projeleriyle İzmir’de kentsel dokunun değişmesine katkı sağlayan İzmir’in başarılı mimarlarından Vahap Yılmaz, Bayraklı Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. CHP’den aday adayı olan Yılmaz, “Hem Bayraklı hem de Bayraklı’da yaşayan hemşehrilerim adına daha iyi bir yaşam için, topyekûn bir kalkınma için geliyoruz” dedi.

Bayraklı Evim CHP Baba Ocağım

Tarihi, kültürel dokusuyla İzmir’de özel bir konuma sahip Bayraklı’dan ve baba ocağı saydığı CHP’den aday adayı olduğu için büyük bir gurur duyduğunu söyleyen Yılmaz, “İzmir’de yaşamın başladığı yer olan Bayraklı, şehrimizin yeni merkezi olma yolunda ciddi bir dönüşüm süreci geçiriyor. Bu sürecin hem Bayraklı’nın gelişimi hem de Bayraklı’da yaşayan her hemşehrilerimiz adına iyi yönetilmesi gerektiğine inanıyorum. İşte ben bunu sağlamak için adayım.” diye konuştu.

Her mahallede çalışıyor sorunları ve beklentileri biliyoruz.

Uzun süredir Bayraklı’da, sahada olduklarına dikkat çeken Yılmaz, güçlü bir ekip kurduklarını belirterek, ilçenin her mahallesinde çalıştıklarını vurguladı. Bölgenin en dezavantajlı yerlerine kadar ulaştıklarını söyleyen Yılmaz, “Adeta Bayraklı’nın röntgenini çektik. İlçemizde yaşanan sorunları da, hemşehrilerimizin beklentilerini de biliyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizi de şekillendirdik. Hatta bu projelerin çizimlerini bile şimdiden tamamladık” dedi. Projelerin detaylarını da paylaşacağını belirten Yılmaz, Bayraklı’nın daha hızla kalkınmasını, yaşam kalitesinin yükselmesini ve bu sürecin de ilçenin çok kültürlü dokusundaki her bireye dokunarak gerçekleşmesini istediklerini söyledi. 

Her Ocakta aş pişsin diye çalışacağız.

Yılmaz, “Projelerimiz bizi hızla bu hedefe götürecek. Bizim en önemli meselelerimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişimine destek olmak, kadınlarımızı yaşamda daha çok görünür kılmak, engelli ve ileri yaşa gelmiş hemşehrilerimizi hayata katmaktır. İşsizlik, Bayraklı’nın da yarasıdır. İşte biz bu sorunu, bölgedeki istihdam oranını artıracak çalışmalar yaparak aşacağız” diye konuştu. Yılmaz, “Biz, Bayraklı’da tüm hemşehrilerimizle bir olacağız; onların onurunu, çıkarını koruyacağız. Her yeni yaşamı umutla kucaklayacak, her ocakta aş pişsin diye çabalayacağız. Olanı paylaşıp, çoğaltmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz Bayraklı için hazırız” dedi.

Belediye hizmetleri haktır 

Belediye hizmetlerini lütuf değil, hak olarak gördüklerini belirten Yılmaz, Bayraklı’nın köklü tarihine sahip çıkarak, kent dokusunu yenileyeceklerini, halktan yana bir kentsel dönüşümle daha yaşanabilir bir şehir kuracaklarını söyledi. Bayraklı’daki ortak yaşam alanlarını çoğaltacaklarını, dayanışmayı, uyum içinde yaşamı esas alan bir hemşehri hukuku geliştireceklerini söyleyen Yılmaz, ilçede yaşayanların görüşlerini almak için mini referandumlar düzenleyeceklerini de söyledi. Bayraklı’daki  her kesimin kentin yönetime katılmasını sağlamak için halk meclisleri kuracaklarına işaret eden Yılmaz, Bayraklı Belediyesi’ni Türkiye’de örnek bir belediye haline getireceklerini vurguladı. Yılmaz, “İnanıyorum ki, hemşehrilerimiz Bayraklı’da daha güzel bir hayat için, değişim için bizi destekleyecek ve biz de onlara en iyi hizmet götürerek, şehrimizi omuz omuza, daha aydınlık bir yarına taşıyacağız” diye konuştu.

Mimar VAHAP YILMAZ kimdir?

8 Ağustos 1975’te, Malatya Arapgir’de doğdu. Annesi Esme Yılmaz ve babası Hüseyin Gazi Yılmaz’dır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Kocaeli’nin Gebze ilçesinde okuduktan sonra, 1996 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni birincilikle tamamlamıştır. Babası Hüseyin Gazi Yılmaz’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) çeşitli görevler üstlenmesi nedeniyle, siyasetle ve CHP’yle erken yaşlarda tanışmıştır. Babasının inşaat sektöründeki çalışmalarını örnek alan Yılmaz, iş hayatına da küçük yaşlarda atılmıştır. Üniversite yıllarında tanıştığı Birim Yılmaz’la 1996 yılında evlenen Yılmaz, 1998’de Biva Mimarlık AŞ’yi kurmuştur. Yılmaz’ın askerlik dönemi de bu yıllara denk gelmiş, vatani görevini Şırnak Çakırsöğüt’te, yedek subay olarak yapmıştır.

Yılmaz, eşiyle birlikte çalışarak, Biva’yı sektörün güçlü markalarından biri haline getirmiştir. Türkiye’nin hemen hemen her ilinde, yüzlerce insanı hayallerindeki evlerine kavuşturan Yılmaz, başarılı kentsel dönüşüm projeleriyle, İzmir’de kentsel dokunun değişmesine katkı koymuştur. Yılmaz, tamamlandığında Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası olacak ve İzmir’in yeni simgesi haline gelecek Biva Tower’ın temelini de Bayraklı’da atmıştır. Biva Mimarlık AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, eşi Birim Yılmaz’a devreden Yılmaz bugün, iş hayatında yakaladığı başarıyı yerel yönetimlere taşımayı ve gönlünü verdiği şehri İzmir’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürüyerek çalışmayı ve baba ocağı saydığı partisi CHP’ye katkı sağlamayı hedeflemektir. 

Sektörel yayınları yakından takip etmeyi, kitap okumayı ve seyahat etmeyi seven Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Mimarlık, iç mimarlık ve inşaat mühendisliği öğrencilerine destek olarak, onlara tecrübelerini aktarmaya büyük önem veren Yılmaz, İzmir Ticaret Odası, İzmir Mimarlar Odası ve Küçük Park Tenis Kulübü üyesidir. Çalışmalarına verdiği desteklerden ötürü, kurum ve kuruluşlardan aldığı, çok sayıda plaketi bulunan Yılmaz, Hatice Ece ve Cemberk’in babasıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek