Reklam
  • Reklam
CASUS 2 YUNAN ASKERİ TUTUKLANDI

CASUS 2 YUNAN ASKERİ TUTUKLANDI

Casusluk maksadıyla sınırımızdan içeri giren 2 yunan askeri tutuklandı Edirne’de Türkiye sınırını geçtikten sonra jandarma tarafından yakalanan 2 Yunan askeri “Askeri casusluğa teşebbüs etmek” ve “Askeri yasak bölgeye girmek” suçlarından tutuklandı.

02 Mart 2018 - 17:23

 

Casusluk maksadıyla sınırımızdan içeri giren 2 yunan askeri tutuklandı

Edirne’de Türkiye sınırını geçtikten sonra jandarma tarafından yakalanan 2 Yunan askeri “Askeri casusluğa teşebbüs etmek” ve “Askeri yasak bölgeye girmek” suçlarından tutuklandı.

Meriç Nehri bölgesinde 2 Yunan askerinin Türk askerleri tarafından yakalanmıştı.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk ekilen 2 Yunan askeri hakkında karar verildi.  Askerler  “Askeri casusluğa teşebbüs etmek” ve “Askeri yasak bölgeye girmek” suçlarından tutuklandı.  Yunan askerlerinin üzerinden çıkan telefonları da incelemeye alındı.

Yunan Kara Kuvvetleri, "1 Mart 2018 tarihinde Kara Kuvvetlerinde görev yapmakta olan 2 asker Kastanies bölgesinde olağan devriye görevini yürütürken kötü hava şartları sebebi ile Türk tarafındaki devriye tarafından yakalandılar’’ şeklinde açıklama yapmıştı.  Açıklamada Yunan askerlerinin gerekli formalite işlemeleri için Edirne’de bulundukları ve Yunanistan’a dönmeleri için Türk makamları ile temas halinde olunduğu belirtilmişti.

Askerlerin masum bir şekilde yollarını kaybettiklerini ve sınırı geçtiklerini söyleyen yunan yetkililer yalan söylüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek