Reklam
  • Reklam
ÇANTASINDA KALPLE GEZİYOR..

ÇANTASINDA KALPLE GEZİYOR..

Manisa’da kalp yetmezliği rahatsızlığı bulunan 10 yaşındaki Cemre Yılmaz, nakil yapılıncaya kadar yapay kalp destek cihazı mekanizmasını boynuna astığı çantasında taşıyacak...

04 Ağustos 2018 - 09:26

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde rahatsızlığı nedeniyle kalbine yapay kalp destek cihazı takılan 10 yaşındaki Cemre Yılmaz, nakil yapılıncaya kadar kalbine enerji ileten mekanizmayı çantasında taşıyacak. Yunus ve Ümmü Yılmaz çiftin çiftinin 2 çocuğundan biri olan Cemre'ye; mide ağrısı, kusma ve bulantı şikayetiyle gittiği hastanelerde kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Acil müdahale gerektiren bir aşamada olduğu için İzmir Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedilen Cemre'ye, geçen ay başarılı bir ameliyatla yapay kalp destek cihazı takıldı. Anne Ümmü Yılmaz, ameliyatı yapan doktorların Cemre'nin kalbinin çürümüş olduğunu, ayakta kalmayı başarmasına şaşırdıklarını, her gördüklerinde ona "mucize kız" dediklerini söyledi.

'NE OLUR BAĞIŞ YAPIN'

Anne Yılmaz, "Bu kalple bugüne kadar nasıl yaşamış diye şaşırıyorlar. Şimdi yapay kalp sayesinde ayakta. Ama çok ağır yükleri var çocuğumun. Her istediğini yiyemiyor, içemiyor. Okula gidemeyecek. Herkesin duyarlı olmasını istiyorum, nakil bekliyoruz. Ne olur kalp bağışında bulunun. Kendi imkanlarımızla bu cihazı alamazdık ve şu an kızım Allah korusun hayatta olamazdı. Çocuğumuzun tedavi ücretlerin hepsi devlet tarafından karşılandı. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

'UMUDUMU KAYBETMEDİM'

Cemre ise, gerçek bir kalbe sahip olmak istediğini belirterek, "Kalbimin sol tarafının tamamen çürük olduğunu ve ölebileceğimi söylediler. Ama ben hiç umudumu kaybetmedim. Ameliyattan çıktığımda durumumun kötü olduğunu söylediler, ama kendimi toparlamak için elimden geleni yaptım. Çok zorlansam da annemle babama destek olmak için bunu yapmam gerekiyordu" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
Altınok: Ankara, sanatın, kültürün de başkenti olacak
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek
MEB ve ÖSYM, ölçme yerleştirme alanında sempozyum düzenleyecek