Reklam
  • Reklam
Bülent Tezcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama talebi

Bülent Tezcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama talebi

"CHP Milletvekili Eren Erdem'in açıklamaları sonrası CHP Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini ve hakkında kamu davası açılarak cezalandırılması talep edildi"

23 Mayıs 2018 - 14:57

CHP Milletvekili Eren Erdem'in katıldığı televizyon programından yaptığı açıklamaları sonrası, CHP Genel Başkan Yardımcı Bülent Tezcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini ve hakkında kamu davası açılarak cezalandırılması talep edildi.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgiye göre, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) tarından savcılığa verilen dilekçede, "Tezcan’ın Fetö/PDY ile bağlantısı,  suçun vasfı ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi ve yurtdışına kaçmaihtimalini gösteren somut bulgular birlikte değerlendirildiğinde  makamınızca öncelikli olarak hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına, cezalandırılması için hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımızla talep ederiz." denildi.

Tezcan'dan MİT TIR'ları açıklaması

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Eren Erdem'in " Zaman gazetesine Genel Başkan'ın talimatıyla gittim, MİT TIR'ları belgelerini Tezcan'dan aldım" sözlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Tezcan daha önce MİT TIR'larına ilişkin belgeleri Meclis'te açıkladığını ve o toplantı sonrasında da o belgeleri isteyen gazetecilere verdiğini belirtti. Tezcan, CHP Milletvekili Eren Erdem'in de o dönemde gazetecilik yaptığını söyledi.

Tezcan, "Her namuslu siyasetçi, böyle bir belgeyi bulduğu zaman açıklar." dedi ve devamında şunları söyledi: "Her namuslu gazeteci böyle bir belgeyi yazar ve takip eder Her namuslu siyasetçi de söylediği sözün arkasında durur Bu iş bu kadar basittir."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Bayram'da yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak
Süper Kupa maçı tarihe geçti
Süper Kupa maçı tarihe geçti